REKLAMI GEÇ

Erkekler sustu kadınlar konuştu

Erkekler sustu kadınlar konuştu

Yılın 364 günü kürsülerden konuşan, mikrofonu elinden bırakmayan erkekler bu kez tersini yaptı. Dünya Kadınlar Günü kutlamasında erkekler ön sıraları kadınlara bırakmakla kalmadı, sustu ve sadece kadınlar konuştu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 8 Mart 2016 Salı, 11:43

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören, Delikliçınar Meydanı’nda yapıldı. Törende, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadın Platformu çelenkleri Atatürk Anıtı’na konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan da törene katılan kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-kadinlar-gunu-kutlamasi-2

SADECE 3 ERKEK TÖREN ALANINDA
Bu arada, tören alanında kadın yoğunluklu bir katılım dikkati çekti. Tören alanında erkekleri temsilen Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Meclis Başkanı Ali Değirmenci ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan katıldı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-kadinlar-gunu-kutlamasi-3

KADINLAR HAKLARINI KORUYABİLİYOR MU?
Kadın Platformu Sözcüsü Gülnur Oymak, törende yaptığı konuşmada, kadınlara haklarını kavuşturan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Günümüzde hala “kadın insan mıdır?” tartışmasının yapıldığı ülkeler olduğuna dikkat çeken Oymak, “Türk kadını 1934’te kavuştuğu haklarını ve kazanımlarını bugün koruyabiliyor mu?” diye sordu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-kadinlar-gunu-kutlamasi-1

ÖZEN: ERKEKLERİ KADIN YÜCELTİYOR
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ise kadın haklarının hep konuşulduğunu belirterek, “Kadınlara haklarını bir erkek, Mustafa Kemal Atatürk verdi. Ama biz bu haklara sahip çıkıp, koruyabiliyor muyuz? Evet, haklarımız var ama uygulamaya bakıldığında yok. Dizilere bakıyoruz; bir erkek ve ona aşık olan iki kadın. Bunu yapan biz kadınlarız. Erkekleri yüelten kadınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu