REKLAMI GEÇ

Zolan: En değerli sermaye emektir

Zolan: En değerli sermaye emektir

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanırken, Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesajlar yayımlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mesajında “En değerli sermaye emektir” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2015 Cuma, 09:01

1 Mayıs İşçi Bayramı, düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Denizli’deki kutlamaların adresi Demokrasi Meydanı olurken, Denizli Emniyet müdürlüğü’de çıkabilecek olaylara karşı güvenlik önlemlerini artırdı. Bu arada, yayımlanan mesajlarla da emekçilerin bayramı kutlandı.

ZOLAN: ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ”Türkiye’nin güçlü ekonomik duruşu ve refah seviyesi, ülkemizin dört bir yanında helal ekmek kazanmak için çalışan işçi kardeşlerimizin alın teriyle var olmaktadır. Ülkemizin en değerli sermayesi emektir” diyerek, şunları kaydetti:

“İşçi kardeşlerimizin sosyal güvenceleri, hak arayışları, sendikal faaliyetleri ve iş güvenlikleri konusunda onlara destek vermeye, sorunlarının en kısa sürede çözümü konusunda elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Birlik ve dayanışma ruhu içinde çalışan, üreten Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında başarının en büyük pay sahipleri yine işçi kardeşlerimiz olacaktır.

Bugün; Denizlimizin tekstil sektörünün tezgahlarında, sanayi fabrikalarının makinelerinde, tarlalarının traktörlerinin başında ve diğer çalışma alanlarında canla başla çalışan kardeşlerimizin bayramıdır. Ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyor um. Emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs etkinliklerinin birlik ve dayanışma ruhu içinde şenlik havası içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum.”

SUBAŞIOĞLU; TÜM ÇALIŞANLARIMIZLA BİR AİLEYİZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da, işçilerin sosyal ve ekonomik hayatta büyük paylarının olduğunu belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemiz de gücünü; çalışan, üreten, emek harcayan işçilerimizden almaktadır. Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören birlik ve dayanışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetten geliyoruz. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki ekonominin temel unsuru olan insan emeğine gereken önemin verilmesi aynı zamanda gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin medeniyet seviyelerinin de bir göstergesidir. Bizler yönetim olarak belediyemizde çalışan tüm personelimizi ayrım yapmadan büyük bir ailenin üyeleri gibi görüyoruz. 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Günü’nün anlamına uygun, insan onuruna yaraşır bir şekilde, kardeşlik duygularıyla, huzur, güven ve barış ortamında kutlanmasını temenni ederim.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Merkezefendi Belediyesi çalışanları olmak üzere tüm işçi kardeşlerimin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü’ en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

ÖZBAY: EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ALANLARDAYIZ
Eğitim İş Şube Başkanı Kadem Özbay ise, kıdem tazminatını kaldırılma çalışmalarının, taşeronluk sisteminin, güvencesiz, kuralsız ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılmasının, grevlerin yasaklanmasının, Soma ve Ermenek’te yaşananların, ülkenin ucuz işgücü pazarına dönüştürülmesinin emekçilerin en can yakıcı sorunları olarak görüldüğünü vurguladı. Özbay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun, geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının ‘İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız’ söyleminin, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişim olduğu açıktır.

Eğitim-İş, kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sınıfsal haklar mücadelesinde topyekun bir hezimet sayılacak olan iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkacaktır. Eğitim-İş sadece devlet memurlarının iş güvencesini değil, ülkedeki bütün çalışanların güvenceli, kadrolu ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesinde çalışmalarını savunmaktadır. İktidarın tüm emek düşmanı ve baskıcı uygulamalarının emekçilerin birlikte mücadelesi sayesinde durdurulacağının bilincindeyiz. Emeğimize ve iş güvencesine sahip çıkmak için alanlardayız.”

Özbay, Eğitim-İş Denizli Şubesi olarak bugün saat 13.00’te yürüyüşe başlıyacaklarını da bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu