REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi geri adım attı

Merkezefendi Belediyesi geri adım attı

Merkezefendi Belediye Meclisi Eylül ayında oy birliği ile kabul edilen vergi, harç ve ücretler tarifelerinde geri adım attı. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin itiraz ettiği imar durumu ve plan kontrol ücreti, meclis gündemine alınarak yeniden belirlendi. İmar durumu ve plan kontrol ücretlerine kademeli uygulama getirildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 17:57

Merkezefendi Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarını tamamladı. Kurban Bayramı dolayısıyla 2 birleşimde gerçekleştirilen Ekim ayı toplantısında Merkezefendi Belediye Meclisi’nde, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin itiraz ettiği ve yargıya taşıyacaklarını duyurduğu imar durumu ve plan kontrol ücretleri yeniden belirlendi.

KADEMELİ UYGULAMA GETİRİLDİ
imar durumu ve plan kontrol ücretinde kademeli fiyat tarifesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis kararına göre, 1000 metrekareye kadar 40 kuruş olarak belirlenen imar durum ve plan kontrol ücreti 1000 metrekarenin üzerindeki alanlar için 400 TL + 10 kuruş olarak kabul edildi. İddia edildiği gibi ücretlerin çok yüksek olmadığını ileri süren Merkezefendi Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “150 metrekareye 4A olarak nitelendirilen lüks bir daire yapmak isteyen vatandaş belediyeye 709 lira yapı harcı öderken, Tapu ve Kadastro işlemleri için 6 bin TL ödüyor. Üstelik hiçbir hizmet almadan. Belediye, vatandaşa imar ve fen işleri hizmeti de veriyor. O nedenle bu alınan ücret yüksek değil” dedi.

2015 YILI BÜTÇESİ 90 MİLYON
Meclis toplantısında, Merkezefendi Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi de oylandı. CHP ve MHP grubunun “Bütçeyi incelemek için yeterli zamanımız olmadı” gerekçesiyle ret oyu verdiği 90 milyon liralık belediye bütçesi, AK Partili meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi. Başkan Subaşıoğlu, gelir ve gider bütçesinin denk olduğu ve borçlanmayı öngörmeyen bütçe olması dolayısıyla önemli olduğunu belirtti. 90 milyon lira olarak belirlenen Merkezefendi Belediyesi gelir bütçesinin 49 milyon lirasını İller Bankası gelirleri oluştururken, gider bütçesinden ise yatırım için 58 milyon lira ödenek ayrıldı.

2 BİN ÖĞRENCİYE 60 LİRA YARDIM
Meclis toplantısında, Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 bin öğrenciye eğitim-öğretim dönemi içerisinde aylık 60 lira öğrenim bursu verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu