REKLAMI GEÇ

Merkezefendi obezite risk envarterini çıkaracak

Merkezefendi obezite risk envarterini çıkaracak

Merkezefendi Belediyesi’nin “Sağlık Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında” projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan 42 okulda 4-10 yaş grubu 40 bin öğrencinin obezite risk haritası çıkartılacak. Projeye Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) , 85 bin 500 TL destek sağlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2014 Cumartesi, 11:42

Merkezefendi Belediyesi, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve obeziteyle mücadele için hazırladığı “Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Fakında” projesi GEKA’nın 85 bin 500 TL destek sağladığı proje kapsamında, okullarda 4-10 yaş grubu 40 bin öğrenci sağlık taramasından geçirilerek obezite risk envarteri çıkarılacak.

Proje hakkında bilgi veren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Obezite dünyada özellikle gelişmiş ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi. OECD (Ekonomik Is birliği ve Kalkınma Örgütü)‘ninraporuna göre OECD ülkelerinde yaşayan pek çok insan ya kilolu ya da obez. Obezitenin sosyal ve ekonomik sonucu ise giderek artan,diyabet, kanser ve kalp krizi gibi hastalıkları tetikliyor olması. OECD ortalaması yüzde 15 iken ülkemizde bu oran yüzde 16,9. Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve mutlu yaşamalarını amaçlıyoruz. Bu projeyle belediyemizin vizyonuna uygun hareket ederek obezite hakkında farkındalık oluşturacağız” dedi.

Başkan Subaşıoğlu konuşmasının devamında; “Merkezefendi Belediyesi olarak sağlıklı nesiller için ‘Merkezefendi Obezitenin Farkında’adlı bir proje hazırlamıştık. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Destek programından faydalanılarak projemize 85 Bin 500 liralık kaynak sağlandı.Her şeyden önce ilçemiz sınırlarındaki okullarımızda obezite ile ilgili bir envanter çalışması yürüterek okullarımızdaki risk haritasını çıkaracağız. Proje kapsamında hedef kitle ilçemiz sınırları içerisindeki 42 okulda 4 – 10 yaş gurubu üzerinde uygulanacak. 40 Bin öğrencimizin obezite risk envanterlerini çıkararak riskin en yüksek olduğu 10 okulda beslenme uzmanı ve çocuk psikoloğu tarafından, çocuklara ve aile bireylerine eğitimler verilecek. Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de ortak çalışacağız. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla ‘Sağlıklı Nesiller İçin MerkezefendiObezitenin Farkında’ sloganıyla bu çalışmayı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

‘Merkezefendi Obeziteye Karşı Yürüyüşte’
Ayrıca projenin ilerleyen aşamalarında tüm halkımızın katılımını beklediğimiz ‘Merkezefendi Obeziteye Karşı Yürüyüşte’ etkinliği ile dikkatleri iyice bu konuya çekeceklerini belirten Başkan Muhammet Subaşıoğlu, projeyi hazırlayan strateji birimi başkanlığında kurulan proje ekibine teşekkür etti. Yeni kurulan proje ekibi tarafından ilerleyen günlerde birçok projeye imza atacaklarını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, Merkezefendi İlçesi için projesi olan vatandaşların Merkezefendi Belediyesi Stratejik Plan birimine başvurmalarını belirterek uygun görülen projelerin hayata geçirilmesi için birlik içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu