REKLAMI GEÇ

Kazalarda hangi taraf suçlu?

Kazalarda hangi taraf suçlu?

Denizli Emniyet Müdürlüğü, haftalık trafik denetim raporunu açıkladı. Raporda, Denizli merkezde meydana gelen kazaların yüzde 37’sinin yaya, yüzde 63’ünün ise sürücü hatalarından kaynaklandığı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2013 Cumartesi, 12:21

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdikleri trafik denetim raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre kontrol edilen 9 bin 277 araçtan 2 bin 845 sürücü hakkında cezai işlem uygulandı.

Kontroller esnasında, 1 588 sürücüye hız ihlalinden, 40 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 29 sürücüye de seyir halinde iken cep telefon ile konuşmaktan ceza kesildi.

Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten 531, emniyet kemeri ve kask takmamaktan 28, ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ve alkollü araç kullanmaktan 75, görüşü engelleyici eşya ve film cam kullanmaktan 24, muayenesiz araç kullanmaktan 191, durak harici ve fazla yolcu almaktan 26, arızalı takograf ile taşı sınırı üzerinde yük almaktan 53, Karayolları Trafik Kanununun diğer maddelerinden olmak üzere ise 262 araç sürücüsü hakkında işlem yapıldı.

Ayrıca kontroller esnasında çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 184 araç trafikten men edildi.

KAZALARIN YÜZDE 37’Sİ YAYA HATALARINDAN
Denizli’de 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında il genelinde 1 ölümlü, 30 yaralanmalı, 51 maddi hasarlı olmak üzere toplam 82 trafik kazası meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı haftalık trafik raporunda meydana gelen kazaların yüzde 37’si yayaların karşıdan karşıya geçiş kurallarını ihlalden, yüzde 63’ünün ise sürücülerin ise yakın takip arkadan çarpma ve aşırı hızdan dolayı meydana geldiği vurgulandı.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 9 Aralık 2013, 08:34

Demek ki Denizli’de şerit ihlali yapan yok. Demek ki tehlikeli araç kullanan yok.Geceleri sokaklarda fink atanlara ceza yok, sabahları insanın üstüne çıkan servis şöförlerine ceza yok. Kimse kusura bakmasın. Bunlar sağlıklı çalışma değil sadece tuzak kurma. Gerçek işler yapmak için gerçek çaba gerekir.

KAMİL KIYAK   -  Bağlantı 7 Aralık 2013, 12:39

İşin özü Denizli trafiğini şöyle yorumlayabilir miyiz? 4 kişilik asansöre 6 kişi binmek, devenin yükünü eşeğe yüklemek,2 kişilik motosiklete 10 kişinin binmesi gibi. Ya bir yerleşim planı yapın ki ondan sonra ulaşım planını yapın. Biz ne yaptık mevcut yerleşim planına göre yılın dev projesini yolları daraltmakla başladık. Gerisini biliyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı