REKLAMI GEÇ

Sanata yatırıma sanatçıdan takdir

Sanata yatırıma sanatçıdan takdir

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçeye kazandırdığı Kültür Merkezi ile ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşıma, “Gönlü güzel dostlara, bahar çiçekleri evlatlarımıza selamlar olsun” yorumunda bulunan Usta Oyuncu Turgay Tanülkü, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2018 Perşembe, 11:41

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 2014 yılında söz verdiği Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi, 2018 yılında ilçe halkının hizmetine sunuldu. Yıllar sonra ilçeye ilk kez bir sinema kazandırmanın mutluluğunu yaşayan ve çocukların heyecanını paylaşan Başkan Özbaş, duygularını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Yüzlerce beğeni alan bu paylaşıma anlamlı bir yorum da Kurtlar Vadisi dizisinin Şahin Ağası, usta oyuncu Turgay Tanülkü’den geldi. Tanülkü, Başkan Özbaş’ın paylaşımına “Gönlü güzel dostlara, bahar çiçekleri evlatlarımıza selamlar olsun” diyerek hem Sarayköy halkına mesaj gönderdi, hem de sanata yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TURGAY TANÜLKÜ KİMDİR?
Oyunculuğu ile kalplere taht kuran, sadece mesleği ile değil hayat mücadelesiyle herkese örnek olan Ünlü Oyuncu Turgay Tanülkü, 1953 senesinde Uşak’ta dünyaya geldi. Oyunculuğa ilkokul yıllarında halkevlerindeki çalışmalarla tanışan Turgay Tanülkü Kurtlar Vadisi dizisindeki Şahin Ağa karakteriyle ünlendi. 1970’li yıllarda Sinop’ta 7 yıl hapis yatan Turgay Tanülkü Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümünde oyunculuk eğitimini tamamladı. Türkiye’de 11 tane Merkezi cezaevinde Tiyatro grupları kurdu. Bazı dönemler Dokuz Eylül, Bilkent, Kültür Üniversitelerinde, Konya, Kastamonu, Tokat, Isparta’da Tiyatro oluşumlarında çalıştı. Turgay Tanülkü 1987-1989 seneleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Rol ve Sahne derslerinde öğretmenlik yaptı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı