REKLAMI GEÇ

Denizli 166 ülkeye ihracat yapıyor

Denizli 166 ülkeye ihracat yapıyor

TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı çerçevesinde 20 ülkeden 40 kişilik girişimci grubun Denizli Ticaret Odası’nı ziyareti sırasında konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin 166 ülkeye ihracat yapan bir il konumuna geldiğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2012 Pazartesi, 14:29

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2005 yılından itibaren Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerle Türkiye’nin kültürel bağlarını ve ticari ilişkilerini geliştirmek ve bu girişimcilerin ticaret yapma kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkçe Konuşan Girişimciler Programı çerçevesinde 20 ülkeden 40 kişi Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Yönetim Kurulu ziyaret etti. Başkanlığını Remzi Kaplan’ın yaptığı heyette, Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sancak-Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna-Kırım ve Yunanistan’dan gelen girişimciler bulunuyor.

Ziyarette yapılacak iş görüşmeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulurken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin 3.5 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile ihracatta
8., gelişmişlikte ise Türkiye’nin 12. şehri olduğunu aktardı. Kentin tekstil, mermer, kablo ve cam sektörlerinin yanı sıra, global krizin ardından çeşitli sektörlere yöneldiğini de sözlerine ekleyen Özer “Özellikle sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atıldı. Denizli 166 ülkeye ihracat yapan bir il. Sektördeki çeşitlilik sürerken, tekstil ve mermer önde giden sektörler olmayı sürdürüyor” dedi. Özer, kentin jeotermal alanda da çok yakın zamanda söz sahibi olacağını belirterek, “Jeotermal kaynakların yanı sıra, seracılık ve enerji sektörü de gelişmekte olan sektörlerin başında geliyor. Denizli ekonomik yönden hızla gelişiyor. Komşu ülkelerin yanı sıra Avrupa’daki ülkelerle iş görüşmeleri yapıyoruz. Denizli ihracatını ve iş potansiyelini artırmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Daha sonra Başkan Özer, ziyaretçilere Denizli horozu heykeli ile plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı