REKLAMI GEÇ

Hedef Türk havlusu

Hedef Türk havlusu

Ekonomi Bakanlığı’nın da desteklediği projede Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Denizli İhracatçılar Birliği ‘Türk Havlusu’nu üst marka yapmaya çalışıyor. Denizli’de üretilen özel havlular bu çalışma kapsamında olimpiyatlara gidiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2016 Salı, 09:25

Türkiye; Türk Hamamı ve Türk Lokumu’ndan sonra ‘Türk Havlusu’nu da dünyada bilinen yerleşik bir markaya dönüştürmek istiyor. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin projesi Denizli İhracatçılar Birliği’nin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı tarafından da destekleniyor ve önemseniyor. Proje kapsamında Rio’daki Yaz Olimpiyatları için özel havlular üretildi.

TURKISH TOWELS
Proje kapsamında Türkiye’de üretilen havlularda çift etiket yer alması planlanıyor. TİM tarafından belirlenen Turkish Towels logosunun yanı sıra üretici logosu da ürün üzerinde yer alacak. Denizli’de ise etiketleme daha farklı bir statüde. Denizlili üreticiler zaten ‘Made By Denizli’yi çoktan üst marka olarak kabul etmişti. Bu nedenle Dünya ev tekstili başkenti Denizli’de üretilen havlularda bu etiket de yer alacak.

RİO OLİMPİYATLARINA ÖZEL ÜRETİM
Denizli İhracatçılar Birliği Ağustos ayı içinde Rio’da yapılacak yaz olimpiyatları için özel bir havlu tasarladı. Türkiye’den olimpiyatlara katılacak milli takım sporcuları için hazırlanan yüksek kalite havlularda ‘Türk Havlusu’ ve ‘Denizli Ürünü’ etiketlerinin yanı sıra “Discover the Potential’ sloganı yer aldı. Yaklaşık 1300 adet yapılan turkuaz rengi özel milli takım havluları olimpiyatlara katılacak 250 kişilik kafileye dağıtılacak. Sporcuların bu tür organizasyonlarda özel eşyalarını paylaşarak hatıra yaptıklarını belirten DENİB Başkanı Kocasert; “Bu nedenle her sporcumuza bol bol havlu gönderiyoruz. İstedikleri sporculara hediye etsinler. Böylece Denizli havlusu dünyanın dert bir yanına ulaşsın istedik” dedi.

BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA DENİZLİ ADI
2016 Rio Olimpiyatları’nda salon sporlarının yanı sıra basketbol gibi takım sporları, atletizm ve yelken yarışları gibi etkinlikler de gerçekleşecek. Büyük organizasyonlara ürün vererek tanıtım fırsatını kaçırmayan Denizlili üreticiler daha önce de Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’na ürünlerini göndermişti. Başkan Kocasert etkinliği bir lansman olarak nitelendirirken “Denizli havlusunun dünya çapındaki bilinirliği ve kalitesi bir kez daha tescillenmiş olacak. Denizli ürünlerini dünya pazarını tanıtırken madalya beklediğimiz sporcularımızın başarılarına da bir nebze olsun katkı koyabildiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı