REKLAMI GEÇ

Sağlıkta skandal!

Sağlıkta skandal!

Türkiye, Adana’daki tüp patlaması nedeniyle yanan ve özel bir hastanede tüm çığlıklarına rağmen müdahale edilmeyen İbrahim Yıldırım’ın dramını konuşurken ikinci sağlık skandalı Denizli Devlet Hastanesi’nde patlak verdi. Gözüne kaynak çapağı kaçan işçi, önce 15 YTL ödedi ve işçiye ilk müdahale yapıldı. Bu olayın ardından istenen 29 YTL’yi ödeyemeyen işçiye, yapılması gereken ikinci müdahale SSK sisteminin bozuk olması gerekçe gösterilerek yapılmadı.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2008 Cumartesi, 00:00

Halk Caddesi’nde bulunan Alternatif Doğalgaz Sistemleri’nde kaynak işçiliği yapan Zühtü Özkan’ın gözüne, Cumartesi sabahı, çalıştığı inşaatta bir anlık dalgınlığı sonucu, kaynak çapağı kaçtı. Arkadaşları tarafından hemen Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçi Zühtü Özkan’ın ilk müdahalesinin yapılmasının ardındankendisinden önce 15 YTL para alındı. Ardından da muayene parası olarak 29 YTL istendi. İşçi Zühtü Özkan, SSK’lı olduğunu belirtmesi üzerine, görevliler tarafından “Sistem bozuk, ya bekleyeceksin, ya da muayene parasını ödeyeceksin” denilerek ikinci müdahalesi yapılmadı.

Olaya sinirlenen işçi Zühtü Özkan’ın işvereni Alternatif Doğalgaz Sistemleri sahibi Ahmet Öztoprak, “İşçimin SSK’lı olduğunu belgeleyen tüm belgeleri getirmemize rağmen koca Devlet Hastanesi’nde belgeleri ibraz edeceğimiz bir görevli bulamıyoruz. 184 Alo Sağlık Bakanlığı’nı aradık. İlgileneceklerini söylediler. Hastanede nöbetçi doktor olarak görevli kişiye ‘Acil hastadan para alınır mı? 15 YTL ödedik,29 YTL daha bizden para isteniyor’ dedik. ‘Alınmaz ama olay bildiğiniz gibi değil’ cevabını verdi. Biz SSK primini düzenli olarak ödüyoruz, ödeyemediğimiz aylarda da faiziyle birlikte ödememize rağmen, bugün bizden özel ücret aldılar. Biz bunu mahkemeye vererek tahsil edilen paranın geri iadesini isteyeceğiz. Böyle saçmalık olmaz. Sayın Başbakan Adana’daki özel bir hastanenin, hastaya müdahale edilmediği gerekçesiyle kapatılması talimatını verdi.Sayın Başbakan bu rezaletten sonra Denizli Devlet Hastanesi’ni kapatacak mı merak ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı