REKLAMI GEÇ

Keçeci: “Sanayiciyi elektrik çarptı”

Keçeci: “Sanayiciyi elektrik çarptı”

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, elektrikte yaşanacak ikinci zam dalgasıyla sanayicinin büyük darbe alacağını söyledi. Keçeci, kayıp-kaçak bedelleriyle ilgili verilen kararı da eleştirdi, “Kayıp-kaçak bedelleri dürüst vatandaşın kamburu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2018 Perşembe, 14:56

Doğalgaz zamlarıyla ve EPDK tarafından elektrik ulusal tarifesine yapılan zamlarla yılbaşında darbe yiyen sanayiciler elektrikte yaşanacak ikinci zam dalgasıyla nasıl başa çıkacağını düşünüyor. 20 Ocak 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ” ile 50 Milyon kWh üstünde elektrik tüketen ve ikili anlaşması olmayan şirketler son kaynak tarifesine göre ücretlendirilecekler.

“5 MART 2018 TARİHİNE DİKKAT”
Enerji maliyetlerinin sanayiciler için çok önemli bir harcama kalemi olduğuna dikkat çeken Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Yerelde üretim yapan ama uluslararası alanda rekabet eden sanayicilerimize, rekabet güçlerine katkı sağlayacak şekilde daha düşük maliyetlerle enerji tedarik edilmesi gerekirken enerji maliyetlerinin yükseliyor olması sanayicimize zarar vermektedir. Bu şekilde elektrik enerjisi fiyat artışı yalnızca yüksek tüketimli tüketici grubunu (50 Milyon kWh üstünde elektrik tüketen) etkilemeyecek, aynı zamanda düşük tüketimli olup Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde yer alan üreticileri de etkileyecek” dedi.

Yapılan yeni düzenlemeye tepkisini dile getiren Keçeci, sanayicilere seslenerek, “Eğer elektrik maliyetlerinde yaşanacak artışı kaldıramayacaksanız, tedarik şirketleri ile ikili anlaşma yapabilmeniz için 5 Mart son gün” uyarısında bulundu.

“KAYIP KAÇAK BEDELLERİ, DÜRÜST VATANDAŞIN KAMBURU”
Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerinin Anayasa Mahkemesi tarafından uygun bulunmasına da değinen Keçeci, “Denizli’de kayıp-kaçak oranı %6-8 seviyesindeyken, aynı oran Türkiye genelinde %30’ları aşmaktadır. Biz Denizlili tüketiciler olarak sadece kendi bölgemizden/şehrimizden değil; aynı zamanda tüm Türkiye’deki kayıp-kaçak elektrikten sorumlu tutuluyoruz. Böylece, dağıtım, iletim, sayaç okuma hizmetleri gibi hizmetlerin de eklenmesiyle konuttan, ticarethaneye, ticarethaneden sanayiciye her tüketici, tükettiği elektriğin bedelinin %40 fazlasını ödemek zorunda kalıyor. Bu bedeller bizim kamburumuz” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin elektrik faturalarında yer alan kayıp kaçak bedellerinin Anayasaya uygun bulmasından sonra, bu bedellerin iadesi için dava açan sanayicilerin açtığı tüm davaların düşeceğini belirten Keçeci, bu konuda da sanayicilerin beklenti içine girmemelerini tavsiye etti.

Yorumlar

Basicman   -  Bağlantı 22 Şubat 2018, 16:55

Doğuda parasını tahsil edemiyorsan,suçlu bizmiyiz?birde şunu anlamıyorum,sanayici elektrik faturasından ağlıyorsa,küçük esnaf ne yapsın?vatandaş ne yapsın?bizler nereye kaçalım?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı