REKLAMI GEÇ

Zeytini Denizli kurtaracak

Zeytini Denizli kurtaracak

Son yılların en sert kış dönemi tarımı vurdu. Üzüm bağları ve nar bahçeleri ile birlikte soğuktan en büyük zararı gören ağaçların başında zeytinler geldi. Denizli’de de yüzde 80’lere varan ürün kaybının yaşandığı zeytinler, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ekipleri tarafından mercek altına alındı. Ağır kış koşullarında ayakta kalmayı başaran zeytin ağaçlarının yaygınlaştırılarak, zeytinin ayakta kalması sağlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2015 Pazar, 14:05

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan bilgiye göre zeytin üretim alanı son üç yılda yüzde 2.6 artarak 4 bin 405 dekar alana yayıldı. 2013 yılında sofralık ve yağlık olarak 984 bin 42 ağaçtan 19 bin 232 ton zeytin üretimi yapılan Denizli’de geçtiğimiz yıl yaşanan dondan yüzde 80’i etkilendi.

SOĞUYA DAYANIKLI TÜRLER ARAŞTIRILIYOR
Çetin geçen kış şartlarında hava sıcaklıkları eksi 14 derecelere kadar düşmesi nar ve zeytin bahçelerine zarar verdi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) projesi kapsamında harekete geçen Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ekipleri, Denizli’deki zeytin alanlarında incelemelerde bulundu.

denizli-zeytin-arastirma-ic
Dr. Nurengin Mete, Dr. Öznur Çetin ile Yüksek Mühendis Mustafa Şahin’den oluşan üç kişilik ekip, geçtiğimiz kış Denizli’de eksi 14 dereceye kadar düşen hava sıcaklığından etkilenmeyen zeytin türlerini keşfetmek ve bu türlerin üretiminin yaygınlaştırılması için yaptıkları çalışmayı, Türkiye genelinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ekip, çalışmalar sonucunda elde edilen verileri rapor halinde TAGEM’e de sunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı