REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün 7. Tez Ödülü kaymakam Burak Dertlioğlu’nun oldu

PAÜ’nün 7. Tez Ödülü kaymakam Burak Dertlioğlu’nun oldu

Pamukkale Üniversitesi’nde, Koçak ailesince 7 yıldan bu yana düzenlenen tez yarışmasında bu yıl ödül bir kaymakamın oldu. Sosyal yardımlaşma vakıflarının işleyişini Çal özeli üzerinden inceleyen Kaymakam Burak Dertlioğlu, en iyi tez ödülünü aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2024 Salı, 10:52

Pamukkale Üniversitesi, 2012 yılında trafik kazasında yaşamını yitiren Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’ın anısını yaşatıyor. Koçak’ın ailesinin desteğiyle, oğullarının adına 7 yıldan bu yana akademik çevrelere yönelik tez yarışması düzenliyor.

Yarışmanın bu yılki kazananı belli oldu. ‘Türkiye’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Politikalarının Çözümlenmesi: Denizli/Çal Örneği’ isimli çalışması ile Kaymakam Burak Dertlioğlu, en iyi tez ödülünün sahibi oldu.

Dertlioğlu’nun tezinde devlet eliyle yürütülen sosyal yardımın, aracılar ve halk üzerindeki tezahürü inceleniyor. Tarihsel süreçle birlikte sosyal yardım mekanizmasının nasıl işlediği, kıyaslarla yer alıyor.

2024 yılının en iyi tezi seçilen bu çalışmanın ödüllendirilmesi için tören düzenlendi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene idareciler ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Yaman Hocamız ruhu hala burada, üniversitemizde. Hocamızın ailesinin böyle bir ödül töreni düzenlemesi gerçekten mükemmel bir şey. Gelecekte belki Pamukkale Üniversitesi’nin Nobel’i olabilecek statüye gelebilir” dedi.

Merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’ın annesi Havva Koçak, “Çalışmalarında merhum oğlumun yolunda giderek ödüle layık olan herkes benim için artık birer Yaman” dedi.

Törende, Koçak ailesi ve Kaymakam Burak Dertlioğlu, yukarıdaki pozu verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı