REKLAMI GEÇ

Halim Yazıcı Denizli’de okurlarıyla buluştu

Halim Yazıcı Denizli’de okurlarıyla buluştu

Ödüllü şair Halim Yazıcı, ‘Beraber ve Solo Ölümler’ adlı son kitabını Denizlili okurları için imzaladı. İki yıl aradan sonra Halikarnas Kitabevi’nde imza günü gününde Denizlili dostlarıyla bir araya gelen Yazıcı, “İmza bahane, dostları görmek çok güzel” diyerek hasret giderdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2016 Cumartesi, 16:32

Bütün şiirlerini topladığı “Beyaz Caz Sokağı” ile son kitabı “Beraber ve Solo Ölümler” adlı şiir kitabını imzalayan şair Halim Yazıcı, Halikarnas Kitabevi’nde düzenlenen imza gününde, 2 yıl aradan sonra yeniden Denizlili dostlarıyla buluştu.

denizli-halim-yazici-imza-h

Bu güne kadar 15 şiir kitabı yayınlandığını söyleyen Halim Yazıcı, 118 şiirin yer aldığı “beraber ve Sola Ölümler” adlı kitabını, “Hepsi yaşadığımız günlerin şiirleri güncel olayları konu aldığım şiirler. Yaşadığımız güzel, tatlı, acı, ne varsa, hayata dair her şey bu kitapta. Maalesef ölümler, maalesef acı haberler var. Ama yine de umudumuz var, insana dair, sanata, şiire dair güzelliklere hayata dair ne varsa şiirlerimde de onlar var. Yaşadığımız günlerin şiirleri” olarak tanımlıyor.

BEN HALA ÖĞRENCİYİM
Kendisini hala şiir yazmaya öğrenmeye çalışan bir öğrenci olarak tanımlayan Ödüllü Şair Yazıcı, kendisini ise “Çocuk kalbi olan öğrenciyim. Onu korumaya çalışıyorum. Şiirin içindeki temizliği sanatın içindeki temizliği korumaya çalışan bir öğrenciyim” sözleriyle tanıtıyor.

İMZA BAHANE DOSTLARLA SOHBET GÜZEL
Denizli’de 2 yıl aradan sonra düzenlediği imza günü ile ilgili “İmza bahane dostlarla bir arada olmak güzel” diyen şair Halim Yazıcı, en güzel yıllarını Denizli’de geçirdiğini söyledi. Yazıcı, “İmza günleri bahane aslında, dostlarımı görmek onlarla bir arada olmak için geliyorum. Denizli’ye 5 yıl bankada, 10 yıl belediyede olmak üzere 15 yıl hizmet etmeye çalıştım. Çok güzel anılarım var. Şiirler, kitaplar dostlukları pekiştiriyor. Şehirler dostlar olmazsa edebiyat, müzik olmazsa şehirlerde olmaz. Denizli benim ikinci vatanım en güzel yıllarlımı Denizli’de geçirdim” dedi.

denizli-halim-yazici-imza-ic
İNTERNET İCAT OLDU

Yazıcı Türkiye’de sanata ve sanatçıya verilen değerin, desteğin yeterli olmadığını belirterek, “Zaten internet icat olduğundan beri kitap bozuldu. Okuyan sayısı çok az. Gençleri kitap sevgisini, o mürekkep, kitabın o dokusunu kokusunu hissettirmek gerekiyor. Onun için bir devlet politikası olarak Kültür Bakanlığı politikası olarak yazarlara, genç yazar ve sanatçılara desteğin artırılmasını istiyorum. Gençlere daha çok destek çıkılsın, teşvik edilsin. Şiir dergileri, edebiyat dergileri, kültür sanat dergileri kültür politikası olarak daha sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

denizli-halim-yazici-imza-ic-1.pg

ESERLER KİLİTLİ ODALARDA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR
Halim Yazıcı, sohbetimiz esnasında kendisine iki yıl önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan 308 eser ile ilgili konuşmasını hatırlatıp, “Eserleri ulaştınız mı?” diye yönelttiğimiz soruya, “Hafta sonu olduğu için belediyeye gidip bakamadım. Ancak, burada olduğunu biliyorum. Hepsi demirbaşa kayıtlıydı, mutlaka buradadır. Biz aslında onların sergilenmesini çok istiyoruz. Zamanında kazandırılmış eserler onlar. Ali Marım’ın başkanlığı döneminde, Ressam Yaşar Çallı ve Prof. Dr. Gazanfer Bayram öncülüğünde gerçekleştirilen Plastik Sanatlar Kolonisi’nde yapılan 308 eserin, kilitli odalarda çürümesini gönlümüz razı olmuyor. Onların, demirbaşta olan koleksiyonlar olarak sergilenmesi lazım. Genç sanatçılara kazandırılsın” dedi.

SANAT VAROŞLARA DAĞILMALI
Bugün Denizli’deki sanat etkinliklerinde hiçbir gelişme kaydedilmemiş olmasını üzüntüyle karşıladığını vurgulayan Yazıcı, “Bugün sanat ile ilgili ne yapılıyorsa, hepsinin temelini Ali Marım Başkanlığı döneminde attık. Onların üzerine hiçbir katkı konulmamış. Ama beni sevindiren tek güzel gelişme Sanat Merkezi’nin yeniden yapılması oldu. Mutlaka ziyaret edeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı