REKLAMI GEÇ

Denizli Musıkî Derneği’nden anlamlı konser

Denizli Musıkî Derneği’nden anlamlı konser

Denizli Musiki Derneği anlamlı bir konserle daha, Denizli sanat hayatına imzasını attı. Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, Başöğretmen Atatürk ve Öğretmenler Günü teması ile 10 Kasım ve 24 Kasım tarihlerini birleştirerek her iki özel günü kutlamayı amaçladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2018 Pazar, 18:15

Koroya 8 saz sanatçısı eşlik etti. Koroyu Güzel Sanatlar viyola öğretmeni Şef Özkan Akgül yönetti. Sunuculuğunu , şimdiye kadar derneğin ud sanatçısı olarak görev yapan, Denizlihaber.com kültür sanat yazarlarında Aylin Müftüler üstlendi.


Konserde Atatürk’ün severek dinlediği eserlere yer verilirken, Atatürk’ün az bilinen konuşmalarından ve anılarından derlenen sunumlar ve tema ile bütünleşen şiirler geceyi unutulmazlar arasına sokmayı başardı.

Şiirleri Alev Yıldız ve Aylin Müftüler dönüşümlü olarak seslendirdi
Salonun, merdivenler de dahil olmak üzere sanatseverlerce doldurulduğu, bazı konukların yer bulamayıp dışarıdan konseri dinlediği gözlendi. İzleyicinin konserin sonuna kadar canlı kalan ilgisi ve katılımı Denizli sanat hayatı adına umut vericiydi.

Konserin başlarında çok yakın zamanda ardı ardına hayatını kaybeden dernek üyeleri Mehmet Kuruoğlu ve Doğan Yeniay, sahnedeki fotoğraflarına yerleştirilen güllerle ve onları anlatan cümlelerle anıldı. Konserin bitiminde, vefat eden koro üyelerinin fotoğrafları ailelerine anı olarak teslim edildi.

Dernek başkanı Ergül Aközcan, bu yılın ilk konserindeki başarının ardından, yıl sonuna kadar bir kaç konser daha planladıklarını ve tüm sanatseverleri beklediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı