REKLAMI GEÇ

SUN Yaylı Çalgılar Festivali başlıyor

SUN Yaylı Çalgılar Festivali başlıyor

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Üç gün sürecek olan SUN (Sevgiyle, Umutla, Neşeyle) Yaylı Çalgılar Festivali, Türkiye’nin önemli sanatçılarını da bir araya getirecek.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2018 Cuma, 12:10

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, 17-19 Ocak tarihleri arasında Türkiye’de bir ilk olan, SUN Yaylı Çalgılar Festivali’ne hazırlanıyor.

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdullah Şen ve okul yönetimi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdi.

1998 yılında Denizli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi adıyla eğitime başladıklarını belirten, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdullah Şen, okulun birçok alanda elde ettiği başarılarla adını duyurduğunu kaydetti.

Şen, “Okulumuzun amacı, yetenekleri doğrultusunda eğitim almak isteyen gençleri yaratıcı, duyarlı, öz güvenli, üretken ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmektir. Çağdaş Türkiye yolunda ilimizin sanat alanındaki gelişimine öncülük etmek, kültür ve sanat etkinliklerine katkıda bulunmak da en önemli misyonumuzdur” dedi.

Festivalin özverili bir çalışmayla ortaya çıktığını anlatan Şen, “Festivalimizin amacı, il genelinde yayıl çalgılar öğrenimi gören bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform oluşturmaktır. Bu festivalin, Denizli’nin tanıtımına da önemli katkı vereceğini düşünüyoruz” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI
İlk kez düzenlenmesine rağmen, 100’e yakın sanatçının yer alması beklenen SUN Yaylı Çalgılar Festivali’nin açılış gününde Esen Kıvrak, Efdal Altun, Çağ Erçağ sahne alacak.

Festivalin ikinci gününde ise, Lüthier (Çalgı Yapımcısı) Aşkın Palamutçu ile yapılacak olan çalgı bakım atölye çalışmasıyla Denizli’de bir ilk gerçekleştirilecek.

Festivalin üçüncü gününde ise, PAÜ Akademik Oda Orkestrası kapanış konseri verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı