REKLAMI GEÇ

Onları unutmadık…

Onları unutmadık…

Denizli yerel basını geride kaldığı yıllar içinde birçok emekçisini de sonsuzluğa uğurladı. Her biri geride hoş bir sada bıraktı. Fiziken aramızda olamasalar da meslek üzerine yapılan her sohbet meclisinin baş köşesinde oturmaya devam ediyorlar.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2013 Çarşamba, 12:01

Denizli’de yerel basının bugünlere gelişinde birçok ismin emeği var. Teknolojinin bütün nimetlerinin kullanılarak gazetecilik yapıldığı bu döneme karşın yoksunluklar içinde adeta iğne ile kuyu kazarak mesleklerini icra etmeye çalışan meslek büyüklerimizi böyle bir günde anmak istedik.
Kemal Tartılacı
Uzun yıllar boyunca Denizli’de ulusal ve yerel basının sesi oldu. Bir dönem büyük ses getiren güldürü dergileri ve yerel gazetelerde takma isimlerle yazdığı köşe yazıları ile denizli düşünce hayatında önemli başarılara imza atan Tartılacı, 1988 yılında anadolu basını dalında Ankara Gazeteciler Cemiyeti büyük jürisi tarafından da yılın en başarılı gazetecisi seçilmişti. Tartılacı, 13 yıllık bir araştırma sonucu ortaya çıkardığı “Ben Denizlili isem” adlı eserinde, Denizli ağzının en güzel örneklerini sunmuştu. Denizli Sanatsevenler Derneği başkanlığı da yapmış olan Kemal Tartılacı 30 mart 1996 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Tartılacı, esprili nüktedan kişiliği ve fıkralarıyla gönüllerde yer etti.
Abdülgaffar Nemutlu
Hem gazeteci, hem de eğitimciydi. Son derece hakim olduğu Türkçeyi davudi gür sesiyle güzel kullanırdı. Herkes onu “Karanfilli Hoca” olarak tanıdı. Denizli’de basının gelişmesine çok önemli katkıları oldu. Kentin cemiyet hayatının da renkli simalarındandı. 23 Mart 2010’da aramızdan ayrıldığında 73 yaşındaydı.

İsmail Hakkı Ekmekçioğlu
Basın camiasındaki lakabı “Kolombo” idi. Basın sektöründeki çalışma hayatında birçok ulusal gazetenin temsilciliğini yaptı. Denizli’de haftalık Pamukkale dergisini de yayın hayatına sokan İsmail Hakkı Ekmekçioğlu, Ticaret ve Ekonomi gazetesini aylık olarak çıkarmaya başladı. Ege Basın Derneği kurucularından olan Ekmekçioğlu sürekli basın kartı sahibiydi. 8 Ocak 2009’da yaşamını yitirdiğinde 83 yaşındaydı.

Sedat Acar
Kastamonu üniversitesi eğitim fakültesi mezunu olduktan sonra öğretmenlik mesleğinden gazetecilik mesleğine geçiş yapan ve ilk olarak 1982 yılında Denizli gazetesinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Sedat Acar,1983 yılında Denizli’ye açılan Milliyet’in büro şefi oldu. Uzun yıllar bu görevi sürdüren Acar,1994-2000 yılları arasında Denizli Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı ve Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Denizli Temcilciliğini yaptı. 2001 yılında CHP Genel Merkezinde basın danışmanı olarak görev yaptı.2002 -2003 yıllarında Yeni Asır gazetesinin Muğla büro şefi olarak çalışan Acar,daha sonra Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı.Sarı basın kartı hamili olan Sedat Acar 25 Kasım 1956 Bartın doğumluydu.

İsmail Akça
Denizli’nin basın emekçilerindendi. Birçok yerel basın kuruluşunda muhabirlik ve yöneticilik yaptı. Mesleğin zorlu koşulları onu erken yıprattı. 27 Ocak 2007 tarihinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğinde henüz 47 yaşındaydı. Erken vedası basın camiasını üzüntüye boğdu.

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 25 Temmuz 2013, 01:18

tobrakları bol olsun cenabı allah gani gani rahmet eylesin

Ahmet ışıklı   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 19:10

Allah mekanlarını cennet etsin

Filiz Tartılacı UÇAR   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 12:44

Hepsini rahmetle anıyor, emeği geçen tüm basın mensuplarının “BASIN BAYRAMINI” kutluyorum..

irfan   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 12:18

rahmetle andıgım ismail arkadaşımla beraber diger degerli gazetecilerde birer fatiha gönderelim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı