REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’den imza kampanyası

CHP Merkezefendi’den imza kampanyası

CHP Merkezefendi Gençlik Kolları tarafından, ‘Çocuk İstismarı’nın önlenmesine yönelik imza kampanyası başlattı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2018 Perşembe, 15:59

CHP Merkezefendi Gençlik Kolları, çocuk istismarının önüne geçilmesi ve caydırıcı sebepler ile yargılama sisteminin değişmesi için Candoğan Parkı önünde imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu da destek verdi.

Çözümün, toplumdaki çürümüşlükten kurtulmak olduğunu belirten CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak, “Ey bu ülkeyi yönetenler, bu toplumu siz çürüttünüz. ‘Küçüğün rızası ile oluyor bu işler’ diyerek, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyerek çürüttünüz. Şimdi de kalkmış utanmadan hadımdan, idamdan bahsediyorsunuz. Ne hadım ne idam, bunun çözümü laik, bilimsel ve çağdaş eğitimdir. 15 yılda yarattığınız bu kokuşmuş, çürümüş düzenden, ülkemizi ve halkımızı biz kurtaracağız” dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker de bir açıklama yaptı. Varlıker, “Son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 artmıştır. Son 4 yılda çocuklara yönelik taciz ve şiddet uygulanmalarının yüzde 90 artmıştır. Tecavüzcülerin yüzde 5’i ortaya çıkarken, 95’iş gizli kalmıştır. Ensest ilişkilerin sadece binde biri ortaya çıkmıştır. Adliyelerdeki 4 tecavüz davalarından biri çocuklarla ilgilidir. İstismarcılara iyi hal ve saygın tutum indirimlerinin devam ettiği bu nedenlerle, yargılamada indirime gidilmesinin kesinlikle önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

İmza kampanyasının, Candoğan Parkı önünde yarın akşama kadar devam edileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı