REKLAMI GEÇ

Ertemur, yatırımları sordu

Ertemur, yatırımları sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Denizli merkezdeki ve ilçelerdeki yatırımların durumlarını sordu.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 16:35

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından yanıtlanmak üzere bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde, Denizli merkezdeki ve ilçelerdeki yatırımları soran Ertemur, Denizli’de ekonomik açıdan yaşanan sorunları da gündeme getirdi.

“Denizli, reel sektördeki
durgunluktan çok etkilendi”
Ertemur, “Denizli ilimiz tekstildeki kalite ve ürün çeşitliliği ile dünya pazarlarında yakaladığı haklı başarının yanında, ülkemizdeki pek çok sektöre de öncülük etmektedir. Denizli tekstil başta olmak üzere mermer, tarım ve turizm gibi alanlarda bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. 2006 yılından itibaren imalat sanayinde kapasite kullanım oranlarının düşmesiyle yaşanmaya başlanan olumsuz gidişat, reel sektöre hakim olan durgunluk, 2008 ve 2009 yılında yaşanan ekonomik krizle birleşince büyük bir gerilemeye neden olmuştur. Bu olumsuz tablodan en çok etkilenen illerimizden biride Denizli’dir” dedi.

“Denizli göç vermeye başladı”
“Ertemur, “Yaşanan bu süreçte Denizli’de fabrikalar kapısına birer birer kilit vurulurken, bu durum ülke genelinde olduğu gibi Denizlide de işsizlik ve yoksulluğu rekor düzeyde artırmıştır. Denizli ülke ekonomisinde yarattığı yüksek katma değere karşın kamu yatırımlarından ve teşvik uygulamalarından yeteri kadar pay almamaktadır. Denizli’de Kamu Sabit Sermaye Yatırımlarının yetersizliği ve diğer olumsuzluklar, ilde bulunan fabrikaların yurt dışı veya başka bölgelere gitmesine neden olmaktadır. Denizli ilimiz göç alan ilerimizden biriyken son iki yılda göç vermeye başlamıştır. Denizli ilimizde yatırımların yetersizliği, devam eden yatırımların zamanında bitirilememesi var olan sorunların devam etmesine neden olurken, milyonlarca lira harcanan kamu yatırımları da adeta çürümeye terk edilmektedir” dedi.

İl merkezi ve ilçeler için ayrı önergeler
Ertemur, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e, Denizli merkezdeki ve Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan; Bekilli; Beyağaç, Bozkurt; Buldan; Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney; Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas İlçelerindeki yatırımlarla ilgili ayrı ayrı soru önergesinde verdi. Bu soru önergelerinde Ertemur, şu sorulara yer verdi:
-Sanayi ve Ticaret bakanlığının 2009–2010 yılı bütçesinden Denizli ili için ayrılan kaynak miktarı nedir? Diğer iller dikkate alındığında Denizli ilimiz kaçıncı sırada yer almaktadır?
-2002–2010 tarihleri arasında Denizlide İlinde Bakanlığınıza bağlı olan Kurum ve Kuruluşlara ait kaç proje hazırlanmıştır? Yürütülmekte olan diğer yatırımlar nelerdir?
-Bu projeler ve yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir?
-Bu proje ve yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir? İhale bedeli nedir? Bu güne kadar ne kadar kaynak harcanmıştır?

-Programa alınıp ta başlanmayan proje ve yatırım var mıdır? Bunlar hangileridir?
-2002–2010 yılları arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşlar için ayrılan ödenek miktarı nedir? Yıllara göre dağılımı nedir? Ne kadarı harcanmıştır?
-Denizli İlinde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve kapatılan işletme, tesis ve bağlı birimler hangileridir? Bunların kuruluşların açılış ve kapatılma tarihleri nedir? İşletmede olduğu son dönemde kaç kişi istihdam edilmekteydi?
-Denizli İlinde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve açılan işletme, tesis ve bağlı birimler nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı