REKLAMI GEÇ

Pirinç sevdasına düştüler

Pirinç sevdasına düştüler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, seçim sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında zehir zemberek açıklamalar yaptı. “İlçede MHP, büyükşehirde CHP” kampanyasının CHP’ye kaybettirdiğini belirten Balkanay, “Pirinç sevdasına düşenler, evdeki bulgurdan oldu. Gelinen bu nokta, sadece pirinç sevdasına düşenlerin suçudur” diyerek, büyükşehir adayı Kazım Arslan ve parti örgütü yöneticilerini suçladı. Balkanay, parti yönetimine de “gereğini yapın” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 14:10

30 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının üzerinden 10 gün geçerken, seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Dün düzenlenen tören ile seçilen belediye başkanları mazbatalarını alarak göreve başlarken, seçim değerlendirmesi yapmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, sert açıklamalarda bulundu. 

İşte o açıklamadan satır başları;
Parti içinde gerçekleştirilen ön seçim sürecini ve sonrasını değerlendiren Balkanay, “Cumhuriyet tarihimizin en tartışmalı seçim dönemini geride bıraktık. Seçilen belediye başkanları mazbatalarını alarak göreve başladı. Seçimi kazanan tüm başkanları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. CHP olarak ve ekibimiz olarak biz bu seçimlerde çok çalıştık ve inandık. Aralık ayı içerisinde yapılan bir ankette şahsım ve CHP adına olarak oylarımız yüzde 39,2 çıkıyordu. Çalışmalarımızı siyasal rakiplerimiz ile polemiğe girmeden, ortak yarınlarımızı, projelerimizi, hayallerimizi halkımız ile paylaşarak sürdürdüm, karşılığını da aldık. Seçime yaklaşık bir ay kala AKP’nin yaptırdığı ankette başa baş olduğumuzu gördük.5 aylık yorucu ve zorlu bir mücadele geçirdik ancak geldiğimiz noktada halka kendimizi yeterince anlatamadığımız ve destek alamadığımız için kazanmış olamıyoruz” dedi.

“Pirinç sevdasına düşenler evdeki bulgurdan oldu”
Seçimlerden ortaya çıkan tabloyu CHP adına “Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma” durumu olaraknitelendiren Balkanay, “Yaşanan bu sıkıntıların en büyük sebebi son haftalarda başlatılan ‘Büyükşehirde CHP, ilçelerde MHP’ kampanyası, diğer ilçelerde olduğu gibi Merkezefendi İlçesinde de etkili oldu. “Taraflar anlaştı” spekülasyonunu boşa çıkarmak adına adımlar maalesef, yöneticilerimiz ve büyükşehir adayımız tarafından yeterince atılmadı. Sonuçta; bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş, ama AKP’den kurtulmak isteyen seçmenlerimiz ilçelerinde MHP’ye yöneldi. CHP seçmen tabanından bile MHP’ye kaymalar yaşandı. Gelinen bu nokta sadece pirinç sevdasına düşenlerin suçudur. Zaten seçim sonuçları da bunu göstermektedir” diye konuştu.

“Yöneticiler gereğini derhal yapsın”
Çıkan sonuç ile ilgili yöneticilerin eleştiri ve özeleştiri yapmaları ve gereğini yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Balkanay, “Çok değerli her kademede yetkili yöneticilerime sesleniyorum; Halkımızın partimize olan güvenini pekiştirmek, üye ve kadrolarımızın tam bir kararlılıkla karanlığın üzerine yürümesini sağlamak, önümüzdeki süreçlerde başarı çıtasını kazanmak ve iktidar olmakuğruna yükseltmek için; eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarını işletin ve gereğini derhal yapın”ifadesini kullandı.

“Merkezefendi Belediyesi projelerimizi kullanabilir”
AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu’na da seslenen Balkanay, “Kampanya döneminde halkımıza sunduğumuz ve kabul gören 41 adet sosyal belediyecilik projeleri ile daha çağdaş bir Merkezefendi ve Denizli’yi hedefleyen projelerimize destek çıkın ve uygulayın. Halkımızın ortak çıkarına olan tüm uygulamalarda destekçiniz olacağız. Amacımız mutlu ve huzurlu birMerkezefendi’yi yaratmak olacaktır” diye konuştu
Amacının suçlu bulmak değil, daha güzel bir Denizli olduğunu vurgulayan Arif Balkanay, “Bizlere destek veren, katkı koyan, arkamızda olan tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum.Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı