REKLAMI GEÇ

Sağlık Müdürü Öztürk, Palyatif Bakım Merkezi’nin önemine dikkat çekti

Sağlık Müdürü Öztürk, Palyatif Bakım Merkezi’nin önemine dikkat çekti

Hastaların son dönemlerini ağrısız ve huzurlu bir şekilde geçirmelerine imkan sağlayan Palyatif Bakım Merkezleri, PAÜ’de düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Sağlık Müdürü Berna Öztürk, her insanın sağlık bir yaşam gibi, son dönemlerini rahat geçirme haklarının bulunduğun belirterek, “Palyatif Bakım Merkezi hastalarımıza bunu veriyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2018 Perşembe, 11:09

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) işbirliğiyle “Yoğun bakımcı gözüyle Palyatif Bakım” konularının ele alındığı ‘Türk Yoğun Bakım Derneği Şehir Toplantısı’ düzenlendi.

PAÜ Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Müdürü Berna Öztürk, PAÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semin Fenkçi, Türk Yoğun Bakım Derneği Palyatif Bakım ve Evde Bakım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, doktorlar ile sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Palyatif Bakım Merkezi’nin öneminin son derece büyük olduğunu belirterek, sayısının arttırılmasının ildeki yoğun bakımların etkin kullanımını da sağlayacağına dikkat çekti.

Öztürk, “Ben tüm meslektaşlarımın bu servislerde bir süre çalışması gerektiğini düşünüyorum. Burada çalışmanın verdiği manevi his anlatılamaz. Her insanın sağlıklı yaşamak hakkı olduğu gibi son dönemlerini rahat geçirme hakkı da var. Palyatif bakımlarda, hastanın ağrılarını azaltabildiğimiz, daha iyi besleyebildiğimiz, yaraları olmadan bakabildiğimiz bir süreç geçiriliyor. Aileler de daha huzur içerisinde onları son yolculuğuna uğurlayabiliyor. Palyatif bakım hizmetlerinin tanımı, önemi, gelişimi ile hasta kriterlerinin ayrıntılı olarak ele alınacağı bu program, bilimsel niteliklerinin yanında yoğun bakım tedavisine gönül veren tüm meslek gruplarını bir araya getirmesi ile de çok önemli. Bu nedenle programda emeği geçen değerli hocalarımızı kutluyor, programın sağlık alanında güzel katkılar sunmasını diliyorum” diye konuştu.

PAÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semin Fenkçi ise, PAÜ Hastanesi’nde de bir Palyatif Bakım Merkezi açmayı istediklerini belirterek, bu toplantı ile planladıkları merkezin sağlam temellerini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı