REKLAMI GEÇ

Denizli Koruyucu Aile’de 10 numara

Denizli Koruyucu Aile’de 10 numara

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Koruyucu Aile Projesi’nin başarıyla uygulandığı iller arasında Denizli, 10. Sırada yer alıyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2014 Cuma, 10:41

Geçmişi Osmanlı Devleti’ne kadar dayanan ve o günlerden bugüne kadar yaşatılan Koruyucu Aile kültürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından projeye dönüştürüldü.

Kimsesiz çocuklara yuvalarını açarak aile ortamına kavuşturan vatandaşlara, maddi desteğin de sağlandığı Koruyucu Aile Uygulaması, Denizli’de başarıyla uygulanıyor. Son yıllarda koruyucu aile yanında kalan çocukların sayısında yüzde 100 artış yaşandı. Denizli, Koruyucu Aile Sayısı ve projenin başarısı anlamında ülke genelinde 10. sırada yer alıyor.

Denizli’nin koruyucu aile projesinde 81 il arasında farklılık göstermesinin kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Saliha Koçoğlu, “Denizli koruyucu aile projesi kapsamında özellikle son yıllarda hızlı bir atak yaparak ilk sıralara yükselmeyi başardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimizde ve ilçelerde 40’a yakın bilgilendirme toplantısı yaptık” dedi.

Koçoğlu, “Bu toplantıların faydalarını son 1 yıl içinde net olarak görmeye başladık. 1 yıl içindeki rakamlara baktığımız zaman koruyucu aile ve korunan çocuk rakamlarımızı 2’ye katladık. Şu anda Denizli’de 77 koruyucu aile, 97 korunan çocuğumuz var. Bu rakamlara baktığımız zaman Denizli 81 il arasında 10. sırada yer alıyor. Bu da bizlere gurur kaynağı oluyor” diye konuştu.

“KARDEŞLER AYRILMIYOR”
Koruyucu Aile Projesi’nin Denizli’de başarılı ekipler sayesinde sıkıntısız olarak yürütüldüğünü belirten Koçoğlu, “Koruyucu aile projesinde kardeşlerin durumu bizler için her zaman ön planda. Çok zorunlu bir durum olmadığı sürece kardeşleri ayırmamaya çalışıyoruz. Öyle ki, ilimizde 3 kız, 3 erkek kardeşe bakan ailelerimiz var. Ayrıca 12 ailemiz 2 kardeşe bakıyor” dedi.

“DENETİMLER ARALIKSIZ YAPILIYOR”
Çocukların güvenliği ve sağlığı için denetimlerin aralıksız olarak belirli periyodlar ile yapıldığını belirten Koçoğlu, “Koruyucu aile olmak isteyen ailelerimiz bizlere başvuruyor. Ekiplerimiz tarafından yapılan incelemeler sonrası uygun görülen ailelerin yanına çocuklar yerleştiriliyorlar. Çocuklarımızın yerleştirilmesinden sonra ekiplerimiz tarafından ilk 1 yıl içinde ayda 1 defa, 1 yıl sonra ise 3 ayda 1 olmak üzere denetleniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı