REKLAMI GEÇ

Mogadişu’daki hastaneyi onlar donattı

Mogadişu’daki hastaneyi onlar donattı

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’nde kalan mahkumlar tarafından üretilen yastık kılıfı, nevresim ve tek kullanımlık terlikler Mogadişu Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Mahkumlar bu çabalarıyla bir yandan kendilerini geliştirirken, bir yandan da ekonomiye önemli katkılar sağladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2017 Cuma, 14:48

Ceza İnfaz Kurumları iş yurdu atölyeleri mahkumların topluma uyumlarında önemli bir misyon üstleniyor. Cezaevinde kaldıkları süre içinde bir yandan üretime katılan mahkumlar, bir yandan da tahliyelerinden sonra kuracakları yeni yaşamlarının temellerini oluşturuyor.

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğü de bu alanda etkin çalışmalar yürütüyor. Türkiye’nin Somali Mogadişu’da yaptırdığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlantıya geçen cezaevi yönetimi, önemli bir iş bağlantısı gerçekleştirdi.

Görüşmeler sonucunda tekstil atölyesinde üretilen 5 bin nevresim takımı,15 bin çarşaf, 15 bin yastık kılıfı, 100 tek kullanımlık terlik Mogadişu Somali Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı