REKLAMI GEÇ

Denizli’de kadın diş hekimine ilginç gözaltı

Denizli’de kadın diş hekimine ilginç gözaltı

Cumhurbaşkanlığı korumaları, Denizli’de güzergah üzerinde bulunan muayenehanesinin camından Erdoğan’ın otobüsüne bakan Diş Hekimi Deniz Demirci’yi, hakaret ve el işareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Denizlihaber.com’a gözaltındayken konuşan Diş Hekimi Demirci, “Sadece baktım. Ne bir laf söyledim ne el kol hareketi yaptım” dedi. Demirci ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 21 Mart 2015 Cumartesi, 19:36

Denizli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları Diş Hekimi Deniz Demirci’yi muayenehanesini basarak gözaltına aldı. İddia Demirci’nin Erdoğan’a hakaret edip, el işareti yapması. Ancak gözaltındayken ulaştığımız Demirci, “Ne bir harekette bulundum, ne de hakaret ettim” dedi.

Başbakan sıfatıyla 2014 Yerel Seçimleri kapsamındaki ziyaretinde Erdoğan’ın konvoyuna ayakkabı kutusu attığı iddiasıyla bir avukatın gözaltına alındığı Denizli’de bu kez bir kadın diş hekimi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyunun Valilik ziyareti için kullandığı Doktorlar Caddesi üzerinde muayenehanesinin penceresini açan Diş Hekimi Deniz Demirci, konvoyun geçişini izledi. Ancak konvoyun geçişinden 15 dakika sonra Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri muayenaheneye gelerek Demirci’yi gözaltına aldı.

Demirci, korumalar tarafından yakındaki Çınar Polis Merkezi’ne götürüldü. İddiaya göre korumalar Demirci’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a niçin hakaret edip, el hareketi yaptığını sordu.

Denizlihaber.com’un Çınar Polis Merkezi’nde tutulurken ulaştığı Diş Hekimi Deniz Demirci, gözaltına alınış öyküsünü anlattı. Cumhurbaşkanı’nın Doktorlar Caddesi’nden geçerken konvoyuna bakmak istediğini, bu nedenle pencereyi açtığını dile getiren Demirci, “Tam o sırada Cumhurbaşkanını taşıyan otübüs muayenehanenin önünden geçiyordu. Birinci katta olduğum için otobüs üzerindeki silahlı koruma polisiyle bile göz göze geldik. Ben sadece izledim. 15 dakika sonra büroma sivil giyimli polisler geldi. Erdoğan’ın koruma polisleri olduğunu öğrendim” diye konuştu.

Polislerin kendisine, Erdoğan’a hakaret ettiği ve el hareketi yaptığının öne sürdüğünü belirten Demirci, “Oysa ne hakaret ettim ne de el hareketi yaptım. Zaten ortalık karanlıktı.Akşam olmuştu. Şimdi hakaret etmekle suçlanıyorum. Çınar Polis Merkezine getirildim” dedi.

Denizli Barosu, gözaltının ardından Deniz Demirci için bir avukat görevlendirdi. Çınar Polis Merkezi’ne giden avukat, Deniz Demirci ile görüşüp doktor raporu ve ifade işlemlerinde refakat etti.

DHO BAŞKANI DA POLİS MERKEZİNE KOŞTU
Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol da gözaltı haberini duyar duymaz Çınar Polis Merkezi’ne gitti. Burada meslektaşı ile görüşen Akyol, konu hakkında Denizlihaber.com’un sorularını yanıtladı. Gözaltına ve yöntemine tepki gösteren Başkan Akyol, “Bu muamele hiçbir vatandaşımız açısından şık değil” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ NOKTA”
“Hastalara sağlık hizmeti sunan bir hekimin bu şekilde apar topar gözaltına alınması büyük bir handikap. Bir sağlıkçı, o esnada hasta bakıyor da olabilirdi. Muayenehanelerden bu şekilde gözaltı işleminin olması bize Türkiye’nin geldiği nokta hakkında tabloyu ortaya koyuyor” diyen Başkan Akyol, “ Biz meslektaşımızın arkasında duracağız. Demokratik bir ülkede bu tarz gözaltıları istemiyoruz. Bu nedenle sonuna kadar meslektaşımızın arkasındayız” diye konuştu

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ İÇİN ŞIK BULMUYORUZ”
Deniz Demirci ile görüştüğünü ve konu hakkında detaylı bilgi aldığını belirten Akyol, “Arkadaşımız hiçbir şey demediğini, sadece pencereden baktığını aktardı. Biz arkadaşımıza güveniyoruz. Velev ki demişse bile apar topar bir hekimimizin böyle gözaltına alınması çok kötü. Bir hastasına operasyon yapıyor olabilirdi. Bu tarz bir muameleyi hiçbir vatandaşımız için şık bulmuyoruz” dedi.

SERBEST BIRAKILDI
Diş Hekimi Deniz Demirci, yaklaşık 2,5 saat gözaltında kaldı. İfade veren Demirci, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürüldü. Tekrar Çınar Polis Merkezi’ne getirilen Diş Hekimi Deniz Semerci, Savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Semerci hakkında dava açılıp açılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Yorumlar

Fatih   -  Bağlantı 22 Mart 2015, 10:00

Yıl olmuş 2015. İsrail ve Amerika Hala Türkiye’ye elçiliklerini yapacak bir İmparator yerleştirme hayalinde.

Volkan   -  Bağlantı 21 Mart 2015, 22:13

Korku Cumhuriyeti oluşturmak isteyenler oluşturdukları karanlıkta önce kendileri boğulacak…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı