REKLAMI GEÇ

DÜNYANIN EN UZUN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

DÜNYANIN EN UZUN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Kızılcabölük Belediyesi ve Kızılcabölük Yol Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen 14. Geleneksel Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü tamamlandı. Yürüyüş, bundan 14 yıl önce, yolun yeniden kullanıma açılması için başlatılmıştı.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:06

Kızılcabölüklüler Vakfı’nın maddi katkıları, Denizli Belediyesi, Kale Belediyesi, Karahisar Belediyesi, Ulukent Belediyesi, Yatağan Belediyesi, Kumafşarı Belediyesi, Vakıf Köyü Muhtarlığı’nın ve HİS federasyonunun otobüs ve organizasyon katkılarıyla gerçekleştirilen 22 kilometrelik yürüyüşe 2 bin civarında vatandaş katıldı. Çevre kasabaların belediye başkanlarından Nikfer Belediye Başkanı Ali Yarengünü ve Ulukent Belediye Başkanı Mehmet Neşiray ve Kale Belediye Başkan Yardımcısı da doğa yürüyüşünde yerini aldı. 13 otobüs Denizli’den yürüyüşe katılmak isteyenleri Kızılcabölük’e taşıdı. Kızılcabölük’ten saat 9.00’da verilen yürüyüş startı ile başlayan heyecan, saat 14.00 civarında Çamlık girişine ilk gelen vatandaşlar ile son buldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdül Kadir Uslu ve Yol Derneği Başkanı Arif Atmaca yürüyüşe katılan vatandaşları, Kızılcabölük Meydanı’nda selamlayarak başarılar diledi. Başkan Uslu, bu yürüyüşün 22 kilometre uzunlukta olmasının dikkate alınması gerektiğini belirterek, tamamen doğa ile iç içe yapılan yürüyüşün güzelliğine ve zevkine vararak yapılmasını istedi. Uslu, Afrodisias ile Hierapolis arasında en kısa yol olması sebebiyle tarih içinde de sıkça kullanılan bu güzergahın turizm amacıyla yeniden gündeme alınması ve ülke turizmine kazandırılması gerektiğine belirtti.

Kızılcabölük Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe kalabalık grup halinde başlayan katılımcılar ilerleyen saatlerde mesafeyi açtı. Yolun değişik bölgelerinde bulunan çeşmelerde ve içme suyu tanklarıyla, yürüyüşe katılanların su ihtiyacı, seyyar tuvaletler ile sosyal ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. Kızılcabölük-Denizli yürüyüşünde katılımcıların sağlık sorunları için hazır bulunan doktor ve hemşire, güzergah boyunca seyir halinde hazır bulunurken, güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmaması için yol boyunca jandarma ekipleri ve Kızılcabölük Belediyesi’ne ait seyyar araçlar katılımcıların huzur ve güvenini sağladı.

İbişin Kahvesi’nin bulunduğu bölgede, Kızılcabölük Belediyesi tarafından hazırlanan mola merkezinde katılımcılara çay, kahve, ızgara köfte, değişik sebze ikramlarında bulunuldu.
Ormanlık alanda yürüyen katılımcılar, bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Ormanlık bölgede ve sarp kayalıkların bulunduğu alandan geçen Kızılcabölük-Denizli eski yolunda, tarihi ve doğal dokusu içinde kuş sesleri ve doğal güzellikler içinde, kendilerini ayrı bir atmosferde hissettiklerini belirten katılımcılar bu tür organizasyonların daha sık yapılmasını istedi.
Saat 14.00 civarında ilk katılımcılar Çamlık tepesinden inerek Denizli’ye ulaştı. Değişik yaş gruplarından katılımcılar, günün ilerleyen saatlerinde farklı zamanlarda Denizli’ye ulaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı