REKLAMI GEÇ

İSRAİL’DEN DÖNENLERE BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİ

İSRAİL’DEN DÖNENLERE BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİ

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Türkiye’ye getirilen yardım gönüllülerinden iki kişi, Denizli’de yüzlerce kişi tarafından büyük sevgi gösterisiyle karşılandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2010 Cuma, 12:00

Gazze’ye insani yardım amacıyla giden ve İsrail’in saldırısına uğrayan gönüllülerden, Denizlili Zeki Kaya (56) ve Mehmet Emin Kaya (24), bu sabah uçakla İstanbul’dan Denizli’ye geldi. Çardak Havaalanı’nda ailesi ve yakınları tarafından karşılanan yardım gönüllüleri, konvoyla şehir merkezine gelerek, Delikliçınar Meydanı’nda dört gündür kurulu bulunan standın önünde yakınları ve vatandaşlarla hasret giderdi.

Genç MÜSİAD’ı temsilen yardım konvoyuna katılan Mehmet Emin Kaya ile Gökkuşağı Derneği’ni temsilen katılan Zeki Kaya, konvoydan indikten sonra, vatandaşlarla kucaklaştı. Mehmet Emin Kaya, 7 ay önce evlendiği eşi Halime Kaya ve annesi Fatma Kaya ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Burada bir konuşma yapan Zeki Kaya, “Yardımlarınızı ve selamlarınızı Gazze’deki masum kardeşlerimize ulaştıramadık. Sizlerin yerine onları kucaklayamadık. Ama şuna inanıyorum ki biz terör devleti olan İsrail’in zulmünü, vahşetini tüm dünyaya ve insanların gözü önüne serdik. İsrail terör devleti yalnızlaşmıştır, tüm dünyanın gözü önünde vicdanlarında hiçbir zaman artık eski İsrail olmayacaktır. Yeni bir dönem açılmıştır” dedi.

Mehmet Emin Kaya da, yardımları iletemediklerini, ama o görevi orada şehit olan 9 arkadaşlarının en güzel şekilde insanlara ilettiklerini belirterek, “Gazze’ye gidemesek de İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarını görmüş olduk. Orada ambargo var, insanlar zulüm altında. Gazze’dekilerin Ashab-ı Kehf gibi bir mağaraları yok. Onlar abluka altında. Biz de bu uğurda yola çıktık. Belki hedefimiz gerçekleşmedi ama amacımız gerçekleşti. Bunu sadece gemideki kişiler olarak değil, bütün insanlar, bütün dünyanın vicdan sahipleri, erdemli insanları bunu başarmıştır. İsrail’in yaptığını herkes biliyor. Kendi gözlerimizle bizzat şahit olduk. Bana 10-15 kişi daldı. Şu an üzerimde darp izleri var, hiçbir şey yapmadığımız halde. Ama yine de zafer elde ettiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı