REKLAMI GEÇ

Isparta’daki şehit eşinin mezarına gitti

Isparta’daki şehit eşinin mezarına gitti

1999 yılında Bodrum’da geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Mithat Kakakurt’un Denizlili eşi Yasemin Karakurt ile kızı Fadime Karakurt, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından şehidin Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki mezarına özel araçla gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2017 Pazartesi, 13:32

Denizlili Yasemin Karakurt’un polis eşi Mithat Karakurt, Milas-Bodrum Havalimanı Şube Müdürlüğü’nde görevli iken, 11 Ağustos 1999 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında şehit oldu.

Şehit eşi Yasemin Karakurt’un Denizli’ye 234 kilometre mesafedeki Yalvaç’a 18 yıldır gitmediği ve eşinin mezarını ziyaret etmediği öğrenildi. Toprağa verildikten sonra şehit eşinin mezarını ziyaret edemeyen Yasemin Karakurt, kızı Fadime Karakurt ile birlikte Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından özel otomobille Yalvaç’a gönderildi.

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, 10 Nisan Polis Haftası etkinliği kapsamında, şehit eşi Yasemin Karakurt ile Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen yemekte tanıştıklarını belirterek, “Yasemin Hanım, şehit polisin mezarına 18 yıldır gidemediğini dile getirdi. Acılı eşin şehit mezarını mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini söyledim. Şehidimizin eşi ile kızını Merkezefendi İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki ikametlerinden alarak, Emniyet Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen araçla Yalvaç’a gönderdik. Şehitleri ziyaret etmenin ulvi bir görev olduğu bilincinden hareketle, bundan sonra bu tip ziyaret ve faaliyetlere ağırlık verilmesi teşkilatımız açısından büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı