REKLAMI GEÇ

DENİZLİ TEK YÜREK

Göneydoğu’daki terör yurttaşları sokaklara dökerken, Denizli tepkilerin daha anlamlı, daha gür ve sağduyulu bir şekilde yansıtılması adına tek yürek oldu. Pamukkale Üniversitesi’nden siyasi partilere, meslek odalarından sivil toplum örgütlerine kadar 28 kuruluş, Cumhuriyet Bayramı öncesinde ortak bir eylemle “Teröre Hayır” diyecek.

/ DENİZLİHABER / 24 Ekim 2007 Çarşamba, 00:00

Hakkari’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan terör vahşeti toplumu infial noktasına getirirken, yaşanabilecek kötü olayların önlenmesi adına yola çıkan Denizli’deki 28 kuruluş, ortak bir miting düzenleme kararı aldı. Pamukkale Üniversitesi, CHP ve DSP’nin yanı sıra 25 meslek odası ve sivil toplum örgütü bir platform oluşturdu.

Önceki gün bir araya gelen kuruluş temsilcileri Cumhuriyet Bayramı öncesinde ortak bir miting yapma kararı aldı. 28 Ekim Pazar Günü saat 14.’da Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayıp Demokrasi Meydanı’nda son bulacak bir yürüyüşün ardından düzenlenecek miting Denizli’nin teröre karşı sesini daha sağduyulu ve güçlü bir şekilde yansıtmasını hedefliyor.

İşte tek yürek tablosu

Miting için oluşturulan platformda ADD, Altı Nokta Körler Derneği, CHP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, DSP, Denizli Sanayi Odası, DOÇEV, Diş Hekimleri Odası, Eczacı Odası, Eğit-Der, Eğitim-İş, Emekli Öğretmenler Derneği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Kuvayi Milliye Ulusal Güçler Derneği. Pamukkale Üniversitesi, Denizli Sanat Sevenler Derneği, Denizli Tabip Odası, Türk Kadınlar Birliği, TMMOB, TÜRMOB, TMMOB, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi, USİAD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Ziraat Odası Denizli Şubesi yer alıyor.

Tek yürek olma zamanı

Platform Sözcüsü ADD Başkanı Gülizar Biçer Karaca, bugün medya karşısına çıkarak Denizli halkını teröre tepkiler konusunda daha sağduyulu olmaya davet etti. Bu amaçla oluşturulan platform hakkında bilgi veren Karaca, “Şu an farklı gruplarla değişik eylemler yerine, güç birliği yapma zamanı. Bu yüzden tüm Denizlilerin katılımını beklediğimiz bir miting tertip ettik. Yapacağımız yürüyüşle şehitlerimizi anacak ve ellerimizde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Siyah kurdela çağrısı

Herkesin teröre tepki göstermesi için siyah kurdele takmasını da isteyen Başkan Biçer Karaca, “ Mitingimize katılan tüm Denizli halkının şehitlerimizi anmak için yakasına siyah kurdele takmasını istiyoruz” dedi.

Müzikli eğlenceler iptal edildi.

Yaşanan terör olayı ve şehitlerimize saygı için Denizli Valiliği de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için bir genelge yayımladı. Denizli Valisi Hasan Canpolat imzası ile yayımlanan genelge ile Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde müzikli ve eğlenceli gösterilerin yapılmayacağı açıklandı.

Benzer bir açıklama da Denizli Belediyesi’nden geldi. Denizli Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle daha önce planlanan müzikli eğlence ve konserlerin iptal edildiği duyuruldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı