REKLAMI GEÇ

YILBAŞI KUTLAMALARI CUMA NAMAZINDA DA SÜRMELİ

1 Ocak 2016 Cuma

En anlamlı yeni yıl kutlaması 2015’i nasıl geçirdiğimize bakıp, eksiklerimizden, yanlış tercihlerimizden arınıp, bunları geride bırakıp 2016’yı beyaz bir sahife olarak açabilmek.

Bizim elimizde olmayan, yaradanın takdir ettiği 2015 zorluklarının geride kalması için şu mübarek cuma vaktinde herşeyin sahibine Allah (C.C.) dua etmek.

Bence kesin karşılık bulacak. Bizim için yine en iyisini rabbimiz takdir edecek.

Üç gün sürmeli bu kutlamalar. Doyasıya değilde enine boyuna. Üzerimize düşenleri ne kadar yaptığımıza, varsa kırıp döktüklerimize, iş yaşamındaki yanlışlıklarımıza çok iyi bakmalıyız.

Yeni yıl gerçekten harika bir motivasyon. Geçmiş geçmişte kaldı. Haydi Bismillah. Yeni, yeniden bembeyaz bir sahife. 1 Ocak yeni bir şarj istasyonu.

Yeni yıl kutlamaları dağıtma değil, toparlanma içerikli olduğunda anlamlı.
Zaten her Allah’ın günü dağıtmış durumda olduğumuza göre bu daha iyi.
Tabiri yerinde ise bizim dağıtma değil ama “gevşeme” günlerimiz var zaten. Bayramlarımız var, benzer günlerimiz var.

Evet, evet şu 3 gün sıkıca kutlayalım yeni yılı. Çok detaylı irdeleme, hesap kitap yapalım. Pazartesi yeni bir sahife açalım. 2016 yı çok daha güzel geçirelim.

Bu yeni yıl kutlaması kurumlar içinde çok önemli. Özellikle siyasi partilerimiz için.
CHP nin 2016’daki tercihleri milletimiz için büyük önem taşıyor. Bu yılın en önemli konusu yeni anayasa. CHP’nin yapıcı tutumu ve katkısı burada çoook önem taşıyor. Çakalların her yanımızı sardığı şu zamanlarda anayasa görüşmelerinin milli birlik ve beraberliğimizi daha fazla sarsmadan seyretmesi çok önemli.

MHP’nin de şapkayı önüne koyup bir yeni yıl irdelemesine ihtiyacı olduğunu dostu, düşmanı içerden dışarıdan herkes biliyor zaten.

AK PARTİ derseniz o yeni yıl kutlamalarını bayağı abartmalıdır. Çok düşünmeli, 2016’da çok iyi iş çıkarmak zorunda.
Heybesinde çok yük var. Normal ev ödevinden çok fazlası önünde. İktidar olmanın sorumluluğu ayrı bir şey. Geçmişteki yanlışlarının yükü desen öyle.

Anayasa görüşmelerini şeffaf, yapıcı bir şekilde sürdürmek önce onun görevi. 2016 da yeni bir anayasa yapılamazsa bunun en büyük sorumlusu iktidar partisi olacaktır.

Referandum için gerekli oy sayısına çok yakın bir iktidar partisi başarılı ve şeffaf bir süreç yönettiğinde Meclis’te gereken desteği mutlaka bulacaktır. Bu destek bulunamazsa sorumluluk kesinlikle iktidar partisinindir.

2016 yı hayal ederken, kurgularken siyasi hayatımıza ilişkin acı gerçekleri de önümüzde tutalım.
HDP diye anılan siyasi partinin durumu artık netleşmiştir. Bu parti ve terör örgütü asla üniter yapıdan yana değildir. Özerklikle yol alıp ülkemizi bölmek amaçlarını artık kimse tartışamaz. Bu tartışma bitmiştir.

Güneydoğuda yaşayan halkımıza tüm partiler gidip kucak açmalı, desteklerine talip olmalı ve sorunlarına sahip çıkmalı, CHP, MHP ve diğerleri Güneydoğu’da artık güçlü olmayı başarmak zorundadırlar.
Güneydoğu’daki insanlarımız asla itilip kakılmamalıdır. Çünkü Eşkiyanın aradığı şey tamda budur.

Her terörist ölümü bile milletimizin beraberliğine zarardır. Şehidlerimizin anaları gibi o eşkiyanın belki hiç günahsız anaları da ağlıyor. Keşke bunların hepsi yaralı ele geçirebilse. Ama maalesef bunun mümkün olacağı bir zemin yoktur.

Ortadoğuda emperyalist vampirler Suriye, Irak ve bütün bölgeyi bölüşmek üzere sofrayı kurdular. Bizim devletimizin sağduyulu tutumu, oyunu iyi okuyup, iyi oynaması, milletimizin birlik içinde durması ülkemizin menfaatlerinin korunması için çok kıymetli.

Yeni yılda açacağımız beyaz sahifelerin en önemli siyasi notu. Birlik, beraberliğimize çok özen göstermek. Kimliklerimiz, inançlarımız üzerinden tek bir kelimelik tartışmadan dahi kaçınmaktır.
Buna siyasi partilere falan bırakmadan önce halk olarak kendimiz dikkat etmeliyiz.
Daha güzel bir yıl dileğiyle.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı