REKLAMI GEÇ

3 saatte 200 bin fidan toprakla buluşacak

3 saatte 200 bin fidan toprakla buluşacak

“Geleceğe Nefes” sloganıyla ülke genelinde başlatılan çalışma ile 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı program dahilinde Denizli’de 50 noktada 3 saatte 200 bin fidan dikilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2019 Pazar, 10:49

Yarın (11 Kasım 2019) ülke genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşacak. “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan bu kampanya doğrultusunda Denizli’de de 19 ilçede 50 noktada yapılacak fidan dikimi ile 200 bin fidan toprakla buluşacak.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada tüm Denizli halkını fidan dikim törenlerine çağırdı. Açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak adına 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşulduğuna da vurgu yapan Başkan Filiz “ Ülkemiz 78 milyon hektarlık alanıyla, ekolojik bakımdan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Bu zenginlik içerisinde ormanlar tür ve kompozisyon olarak önemli bir yer tutmaktadır. Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde; Havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır” dedi.

Konu ile ilgili açıklamasının devamında “Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda; Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları kapsamında, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği tertiplenmiştir” diyen Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ayrıca şunları belirtti:

81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını ve dünya rekorunu hedefleyen bu etkinliğe, 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız gönüllü olarak her türlü desteği fazlasıyla vermişlerdir.

Ayrıca ekonomik, ekolojik ve soysal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak , sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı genelge ile 11 Kasım’ı “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan ederek, her yıl 11 Kasım Gününün “ Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür.

Yeşili her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında 11 Kasım Pazartesi günü tüm yurtta olduğu gibi Denizlimizde de aynı saatte saat 11.11’de tertiplenecek fidan dikim etkinliğine tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı