REKLAMI GEÇ

AK Parti’li Özkan, tartışılan “sağlıkçı heykellerinin” kaldırılmasını istedi

AK Parti’li Özkan, tartışılan “sağlıkçı heykellerinin” kaldırılmasını istedi

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli’deki Merkezefendi Belediyesince, koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi sembolize etmek amacıyla yaptırıldığı belirtilen, ancak sanatsal değerine ilişkin çokça eleştiri alan heykellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2021 Pazar, 13:30

Özkan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kapsamında, Denizli Konağı’nda gazetecilerle bir araya geldi.

Cahit Özkan, burada yaptığı açıklamada, daha önce de CHP’li belediyelerin yaptırttığı başka heykellerin de tartışma konusu olduğunu hatırlattı.

Merkezefendi Belediyesince yaptırılan heykellerin, adeta “sanatı ve vatandaşların göz zevkini” aşağıladığını savunan Özkan, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar maalesef kalitede belirli bir noktaya gelememiş CHP’nin sanat ve heykelcilik anlayışı, bu kez kalitesizlikte ve ucubelikte bir yarış içerisine girip ‘Acaba burada kendimizden söz ettirebilir miyiz?’ anlayışına sahip olduğunu görüyoruz. Merkezefendi’deki bu heykel şehrimize, sanatımıza, vatandaşlarımıza, hatta CHP’ye oy vermiş hemşehrilerimize dahi hakaret ve saldırı niteliğine dönüşmüştür. Vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı korkutan ve ucubelikte yarışan bu heykellerin, elbette bütün dünyada sanat çevrelerinin beklediği gibi biz de derhal kaldırılmasını istiyoruz.”

Merkezefendi Belediyesince, Bahçelievler Mahallesi’nde, Kovid-19 salgınında görev yapan sağlık personelini temsil eden heykellerin de bulunduğu bir park inşa edilmişti. Resmi açılışı henüz yapılmayan parktaki heykeller, sosyal medyada tepki görmüştü. Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, “Objeleri belediyemizin kendi personeli tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı. Burada kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır.” ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar

N.Kara   -  Bağlantı 25 Ekim 2021, 12:44

Merkezefendi belediyesi böyle ucube heykeller yapacağına büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sağlıkçılar için ucretsiz hizmetlerini takip etsin.belki elindeki mesire alanlarına vb. Yerlere girişlerde sağlıkçılardan ücret almayarak daha yararlı olir.

BİLAL KIRKPINAR   -  Bağlantı 25 Ekim 2021, 11:42

GÜZELİM MEMLEKETİ YOK HEYKEL YOK ŞU YOK BU DERKEN ELİMİZDEN KAYIP GİDECEK.PATRİLETİMİZ KENDİ İŞLERİNİ YAPMAK HARİCİNDE HERŞEYİ YAPIYORLAR.ARKADAŞ MEMLEKETİ İYİYÖNETİN YETER YAHU.HALK HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞİYOR.HALKIN UMRUNDA DEĞİL ŞU BU HERKES GEÇİM DERDİNDE KULAK VERİN YAV SAĞLIK EKİPLERİNE DİĞER VATANDAŞLARA

ali yılmaz   -  Bağlantı 25 Ekim 2021, 10:08

ankaradaki dinazorlar içinde aynı şeyi söyleyebildinmi ?

efe denizli   -  Bağlantı 25 Ekim 2021, 07:27

cahit özkana sorarim siz yaptiginizmi iyi başka belediye başkanı yaptımı kötü bu hazımsızlık niye yandaş olan medyayıda aldınız karalamakdan başka birseyiniz yok yapmayin karalamayın sizin 20 yıldır yaptinizi unutmuyoruz bunuda iyi bilin

ugur   -  Bağlantı 24 Ekim 2021, 21:05

merkez efendinin göbegin de ucube tank heykelini kim yaptı….ucube hemi de sanatsal degeri sıfır…. ama anlamı…

S.bilge   -  Bağlantı 24 Ekim 2021, 18:52

Siz hiç bir sağlık personeli ile bir kacgun geçirdiniz mi..aynen bu heykeller deki gibi pörtlek gözler,yorgun uzamış bir surat,elini tuttuğunda dezenfektan in elinize sirayet etmesi,kupkuru eller.kelimeler ağzından çıkarken uyuyup kalması .gerçeği bu

Cag   -  Bağlantı 24 Ekim 2021, 16:45

Sağlıkçılara destek olmanın onlarca yolu var heykel umurumuzda bile değil. Daha bugün 36saatlik nöbetten çıkan bir doktor kaza geçirdi vefat etti. Sağlıkçıların çalışma şartları iyileştirilsin şiddet yasaları işlesin de heykelimiz çirkin olsun var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı