REKLAMI GEÇ

Dalbudak 4. sıranın kaybedeni, Özkan kazananı oldu

Dalbudak 4. sıranın kaybedeni, Özkan kazananı oldu

Siyasette yerel ve genel konjonktür kadar, şansın da önemli bir faktör olduğu 1 Kasım seçimlerinde bir kez daha görüldü. AK Parti’de 7 Haziran seçiminde 4. Sırada yer alan Nurcan dalbudak seçilemezken, erken seçimde aynı sıraya yerleştirilen Cahit Özkan TBMM’nin yolunu tutan isim oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2015 Çarşamba, 13:32

AK Parti, Denizli’de 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde 4’er milletvekili çıkardı. Ancak, bu yılın 7 Haziran’ın da yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Seçimi’nde bu sayı 3’e düştü. 1 Kasım’da ise CHP’ye kaptırılan milletvekilliği geri alındı ve kısa bir aranın ardından milletvekili sayısı yeniden 4 oldu.

DALBUDAK 2. KEZ SEÇİLEMEDİ
Nurcan Dalbudak, 2011 seçiminde dördüncü sıradan milletvekili seçildi. Bir dönemin ardından 7 Haziran seçiminde yeniden aynı sıradan aday gösterildi. Fakat sandık sonucu AK Parti 3, CHP 3, MHP 1 çıkınca ikinci kez seçilemedi.

ÖZKAN’A ŞANS DOĞDU
1 Kasım için yapılan yeni milletvekili listesinde seçilemeyen Nurcan Dalbudak liste dışında kaldı ve yerine 2007’de 7, 2011’de 5. sıradan aday gösterilen Cahit Özkan geldi. AK parti’nin oyları yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de arttı. Yurt dışından gelen oyların da ilave edilmesiyle Ankara’nın yolunu tutan isim oldu.

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 5 Kasım 2015, 08:51

Nurcan hanım hemşehrim ama ikinci bir şans hak ettiğine hiç inanmadım Özkan yeni bir yüz umarım Milletten aldığı oyun karşılığını verir oraya gelen eş dost siyaseti değil Millet siyaseti yapmalı Millet kendini unutanı hemen unutuyor bunu hep hatırınızda bulundurun …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı