REKLAMI GEÇ

Necip Filiz’den maske sözü

Necip Filiz’den maske sözü

Türkiye’nin üretim lokomotifi şehirlerin temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın başkanlığında, telekonferans yöntemiyle Türkiye Sektör Meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Denizli’den Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz’in de katıldığı ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda koronavirüse karşı alınması gereken önlemler, sektörlerin durumu ve bundan sonra yapılacaklar tartışıldı. Filiz, kumaş sağlanması halinde Denizli olarak ücretsiz maske üretebilecekleri sözünü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2020 Pazartesi, 18:27

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın başkanlığında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen önemli buluşmaya ilişkin bilgiler verdi.

Ülkenin dört bir yanından iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu Türkiye Sektör Meclisleri toplantısının koronavirüs ve alınacak önlemler özelinde gerçekleştirildiğini belirten Necip Filiz, Bakan Varank’a Denizli özelinde beklentileri ve neler yapılabileceğini aktardığını ifade etti.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıda koronavirüs, ülke ve üretim ekseninde görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Filiz, “Toplantıya Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi kimliğim ile katıldım. Bu süreçte Denizli sanayisi olarak neler yapabileceğimizi, koronavirüs ile mücadeleye ne tür katkılar sunabileceğimizi Bakanımıza ilettim. Bize nonwoven kumaş gönderildiğinde, çok hızlı bir şekilde ve ücretsiz olarak maske üretimi yapabileceğimiz anlattım” dedi.

Bu teklifinin Bakan Varank tarafından takdirle karşılandığını dile getiren Filiz, “Bunun yanında kentin ve sanayicinin beklentilerini de ifade ettik. Kısa çalışma ödeneği Denizli’yi de yakından ilgilendiriyor. Ödenek konusunda bazı kısıtlamalar vardı. Son 120 gün kesintisiz ücret ödenmesi gibi. Toplantıda bu kriterlerin kaldırılması istendi. Bakan da konuyu bakanlar kurulunda görüşme sözü verdi. Birçok ilde SGK’lılar toplam çalışan sayısının ancak yarısını oluşturuyor. Bu koşullarda da kısa çalışma ödeneği amacına ulaşmamış olacak” dedi.

Sanayicinin vergilerin ertelenmesine yönelik taleplerinin de dile getirildiğini belirten Filiz, hangi sektörlerde üretime ara verileceği, hangilerinin üretimlerini sürdürmesi gerektiği gibi konuların da toplantıda detaylı bir şekilde ele alındığını, Bakan’ın da bu konuda bir rapor istediğini kaydetti.

Filiz, “Sonuçta üzerinde konuştuğumuz, tartıştığımız koronavirüs doğrudan insan sağlığı ile alakalı. Bu nedenle de insan bazlı düşünmek, bu çerçeveden konuya yaklaşmak önemli. Ama işyerini kapatanları kahraman, çalışmaya devam edenleri de duyarsız olarak görmemek gerekiyor. Denizli Organize Sanayi Bölgesi olarak uzun süredir girişlerde tüm çalışanların ateşleri ölçülüyor, içeride de hijyen kurallarına uyuluyor. Çalışmaya devam edilecekse de önlemlerin titizlikle alınması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı