REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız

Zeybekci: Kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işadamları ile bir araya geldiği toplantıda yatırım ve uygulanan teşvikleri anlatıp, “Kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız. Yeter ki siz bize ulaşın ve gelin” vurgusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2015 Cumartesi, 14:25

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MÜSİAD Denizli Şubesi tarafından düzenlenen “Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler” adlı toplantıya katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, sanayici ve işadamları katıldı.

Bakan Zeybekci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin reformlar gerçekleştiren ve teşviklerde adımlar atan bir ülke haline geldiğini söyleyerek, işadamlarına “Teşviklerle ve yatırımlarla ilgili olarak kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız. Yeter ki siz bize ulaşın ve gelin” çağrısını yaptı.

TÜRKİYE EN HIZLI BÜYÜYEN 7. EKONOMİ
Türkiye’nin 2015’te dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi olduğunu ifade eden Zeybekci, “Bazılarının bir türlü görmek istemediğinden, her sabah televizyon kanallarına çıkıp ‘FED faizleri ne yapacak?’, ‘Ne olacak bu TL’nin hali, kurun hali?’ onu konuşuyorlar. Onun dışında Türkiye’nin ekonomik değerleri ve ekonomik yapısıyla ilgili bir şey söylemiyorlar. Söylemezler, çünkü doğruyu söylemek istemezler veyahut da Türkiye onların işine gelmeyen performans gösteriyor” dedi.

nihat_zeybekci_musiad_toplantisi-ic

“YERİMİZDE DURMAYIZ”
Birilerinin bilgi, birilerinin teknoloji, birilerinin de pazarlama ağları ve modasını ürettiği dünyada; Türkiye’nin bugüne kadar ki edilgen haline devam edemeyeceğini belirten Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:
“Diyoruz ki artık Türkiye yeniden çizilen dünya haritasında, bu haritayı çizen etken ülkelerden biri olur. Zaten kavga bundan çıkıyor. Şu anda Ortadoğu ve etrafımızda, enerji ve ham madde kaynaklarının dünyadaki en yoğunlaştığı ve en zengin olduğu coğrafyada haritalar yeniden çizilirken Türkiye’ye şu deniliyor: ‘Biz bu haritaları çizeceğiz, sen de kendi sınırları içinde kendi problemlerinle uğraşacaksın, biz de sınırları çizeceğiz.’ Biz buna ‘olmaz, harita çizilirse, biz o haritayı çizen ülkelerden oluruz’ diyoruz. Bunu ülkeleri işgal etmek anlamında söylemiyoruz, ‘Dizayn edilen yeni ekonomi dünyasında Türkiye olarak biz de etken ülke oluruz. Yerimizde durmayız’ diyoruz.”

OLPAK: EN ÖNEMLİ UNSUR GÜVEN ORTAMI
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, iş alemini temsil eden ekonomi aktörleri için en önemli unsurun güven ortamı olduğunu kaydederek, “Güven ortamını sağlayan en önemli faktör de siyasi istikrardır. Hamdolsun onun getirdiği altyapıyla bugün makroekonomik dengelerimiz de ciddi bir şekilde ayakta” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Biltekin de, Türkiye’nin birilerini şaşırtarak büyümeyu sürdürdüğünü, 1 Kasım seçimlerinde bütün seçmenleri oy kullanmaya davet ettiklerini ve sandıktan çıkacak sonuçlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı