REKLAMI GEÇ

Avni Örki Kimdir?

Tavaslı olan babamın İzmir’deki memuriyet görevinden dolayı Menemen ilçesinde doğdum.

İlköğrenimimi burada tamamladıktan sonra Denizli İmam Hatip Lisesi’ninden mezun oldum. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Üniversite yıllarında pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yaptım.

2003 yılında Denizli’de serbest avukat olarak çalışmaya başladım. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim ve seminerlere katıldım. Mesleki çalışmalarımın yanı sıra Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Denizli Gençlik Konseyi, Aktepe’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldım. Bu derneklerde birçok sosyal sorumluluk projesinin uygulayıcısı oldum.

2007 yılında Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi yaptım. Daha sonra Ak Parti Merkez İlçe Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildim. 2009 Yerel Seçimleri’nde Denizli İl Genel Meclisi Üyesi adayı oldum. 2011 ile 2014 yılları arasında Denizli İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptım. 2009 yılında Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. Bu görevimin yanı sıra Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu Üyeliği ve Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. 2011 yılında Ak Parti İl Başkanı olarak atandım. Bu görevimi 2015 yılına kadar sürdürdüm.

2007 yılında Dr. Nur Örki ile evlendim, Asım ve Elif adında iki çocuğum var. İngilizce biliyorum.

Yorumlar kapalı.