REKLAMI GEÇ

ALİ ASKER KANTÜRK KİMDİR?

ozgecmis-ic

27 Aralık 1962 Sivas-Divriği doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Çeyrek yüzyıl, yani 25 yıl önce evlenip Denizli'ye yerleştim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladım. Anadolu Üniversitesi Devlet Mimar ve Mühendislik Akademisi Maden Bölümü'nü bitirdim. İngiltere'de yabancı dil ve ekonomi eğitimi aldım. İyi derecede bilgisayar kullanım ve program yazılımı yapıyorum. Yöneticilik, liderlik, eğiticilik, ekonomi, enerji, madencilik, işçi sağlığı ve güvenliği, ulaşım alanlarında birçok seminer, konferans ve eğitimlere katıldım.

TAMİRCİ ÇIRAKLIĞINDAN, MÜHENDİSLİĞE VE İŞ ADAMLIĞINA GİDEN YOL
Çalışma hayatıma küçük yaşta sanayide oto tamirciliğinde çırak olarak başladım. Sanayinin tozunu, kirini, pasını tas tas içmiş biri olarak o yürekleri tertemiz küçük sanayi emekçilerinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Üniversitede okurken dört yıl minibüs şoförlüğü yaparak harçlığımı çıkardım. İngiltere'de okurken lokantada çalıştım. Mühendislik mesleğime karayolu derivasyon tünellerinde mühendis ve şantiye şefi olarak başladım. İncegez, Kürtün, Selatin tünellerinin yapımında görev aldım. Denizli Cam Sanayi'nde mühendis olarak çalışmamın ardından bilgi, beceri ve çalışma azmimi birleştirerek kendi işimi kurdum.
İzmir'de mürekkep ham maddesi üreten bir fabrika, İstanbul'da özel çelik ithalat ve ihracatı yapan bir şirket ve Almanya, İran, Azerbaycan'da irtibat büroları ile 178 emekçi kardeşimle Türk ekonomisine katkıda bulunmaktayım.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ALİ ASKER KANTÜRK
Lise yıllarından beri CHP'nin gençlik kollarında broşür dağıtarak, bayrak asarak, pullama yaparak sokak mücadelesi içinde yetişerek siyasete ilgi duymaya başladım. Bu güne kadar CHP ilkelerinden ödün vermeden, yalpalanmadan dimdik ayakta durarak partimi savundum.

SOSYAL SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIM
Partimizden, ilçe örgütlerimizden, gençlik ve kadın kollarından gelen öğrenci bursu, iş ve diğer talepleri olanaklarım ölçüsünde karşılayarak destek olmaktayım.

SPOR, SANAT VE KÜLTÜREL YÖNDEN ALİ ASKER KANTÜRK
*** Lise yıllarında yağlı boya resim sergisine katıldım.
*** Askerliğimi Eğridir dağ komando okulunda eğitim alarak yedek subay olarak büyük bir gururla yaptım.
*** Judo'da Cumhuriyet kupası ve Türkiye 3.lüğüm var.
*** Futbol, yüzme ve dağ, doğa yürüyüşlerini seviyorum.
*** Uluslararası Kaptanlık ve Telsiz Operatörlüğü belgesine sahibim.
*** Anadolu'muzun güzel nağmelerini bağlama ile çalmayı çok severim.
*** Kitap okumayı, özellikle teknik kitapları, bilim, teknoloji, elektronik mekanik fuarları gezmeyi çok severim.
*** Yamaç paraşütü ile atlama sertifikasına sahibim.

DENİZLİ'NİN DERDİNİ VE DERMANINI BİLEN SİZDEN BİRİ
Denizli'nin sıkıntılarını ve beklentilerini iyi bilen ALİ ASKER KANTÜRK olarak, asıl olanın YÜCE HALKIMIZIN iradesi olduğunu beyan ederek CHP Denizli tabanı şahsıma görev verdiği takdirde 24 saat kendileri için çalışarak Denizli'mizin Ankara'daki sesi, soluğu, yüreği, beyni olacağım. Dünün ve günümüzün kötümserliği yerine yepyeni bir sayfa açarak CHP'nin şahlanışına güç katmak için milletin yani sizlerin adım gibi neferi, 'Asker'i olacağım.

VE AİLEM
Evli ve iki çocuk babasıyım. Eşim Derya Kantürk Gazi Üniversitesi Basın yayın Radyo Televizyon bölümü mezuniyetinin ardından Pamukkale Üniversitesi'nden formasyon eğitimi alarak öğretmenlik hayatına başladı. Denizli ilçe ve merkezindeki okullarda 19 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. Şimdi Şirinköy'deki Zehra Suna Manasır İlkokulu'nda görevini sürdürüyor.
Büyük kızım Arzu Dilay Kantürk Hacettepe Üniversitesi İngilizce İşletme üçüncü sınıf öğrencisi. ERASMUS Değişim Programı kapsamında İngiltere'nin Bradford Üniversitesi'nde bir dönem eğitim aldı. Tuborg ve Galatasaray yüzme takımlarında spor yaptı. Bu alanda ellinin üzerinde birincilik madalyası var. Keman çalmayı ve kitap okumayı çok seviyor.
Küçük kızım Aslı Doğa Kantürk orta öğretim 7. sınıf öğrencisi. URFODU Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda üçüncülük derecesi sahibi. İyi derecede keman çalıyor. Kitap okumayı ve halk oyunlarını çok seviyor.

Yorumlar kapalı.