REKLAMI GEÇ

Arslan: Nevruz barış getirsin

Arslan: Nevruz barış getirsin

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, Nevruz Bayramı’nı kutlayarak, “21 Mart’ı “yeni bir gün” sayan tüm halkların Newroz-Nevruz bayramını yürekten kutluyorum, bu bayramın tüm dünya insanlığına barışı ve kardeşliği getirmesini diliyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2015 Cumartesi, 11:42

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 1990’lardan bu yana kimi zaman şenlikli, kimi zaman kanlı geçen Nevruz Bayramılarının, barış talebinin kitlesel olarak dile getirildiği en büyük etkinliklerden biri haline geldiğini belirten Arslan, “ Her ne kadar Nevruz gününün tatil edilmesi CHP’li Milletvekillerimiz tarafından teklif edilse de siyasi iktidar tarafından kabul edilmedi. Hafta içlerine denk düşen Nevrozlarda da halk fiilen iş bırakıyor ve alanlarda barış taleplerini dile getiriyor, bugün hep bayram havasında geçiyor” dedi.

“NEVRUZ HERKES İÇİN AYNI ANLAMA GELİYOR”
Anadolu’da, Ortadoğu’da ve genel olarak Asya halkları arasında baharın gelişini simgeleyen 21 Mart’ı her halkın kendi diliyle isimlendirdiğini ancak aynı anlamı taşıdığını belirten Arslan, “İster Nevruz, ister Newroz, ister Nooruz veya Navrız densin; manası aynıdır. Sonuçta bu Yeni gün demektir. Otuz yılı aşkın bir süredir ölümün, kanın, gözyaşının, acının, öfkenin, kötülüğün hakim olduğu coğrafyamızda tüm halkların en büyük ihtiyacı olan yeni gündür! Barışın, dostluğun, iyiliğin egemen olduğu yeni bir günün özlemi milyonlarca insanın ortak hissidir ve ortak sevincidir” dedi.

Özellikle Ortadoğu’yu kasıp kavuran savaşlar, katliamlar, insanlık suçları, karanlık ilişkiler, halkların barışa ve özgürlüğe olan özlemlerini tarifi imkansız bir noktaya getirdiğini vurgulayan Arslan, “Savaşın tahribatlarını azaltmak için her şeyden önce barışın dilini kurmak ve Emperyalist ülkelerin savaş politikalarına karşı durmak zorundayız. Milyonlarca insanın yerinden olduğu, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği, Ortadoğu ülkelerinde, Filistin’de, Suriye ve Irak’taki çatışmaların son bulması, Türkiye’de kalıcı bir barışın sağlanması ve barış rüzgarının tüm bölgeyi yayılması, kardeşçe ve insanca yaşanan bir Coğrafya konumuna gelmesi, yürüteceğimiz barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine bağlıdır. Tek adam ve diktatöryal heveslere, savaş politikalarına, insanlık suçlarına karşı yeni bir günün doğuşuna hep beraber tanıklık edeceğiz bugün. Bu anlamda Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Kırgızıyla, Arnavutu ve Tatarıyla, 21 Mart’ı “yeni bir gün” sayan tüm halkların Newroz-Nevruz bayramını yürekten kutluyorum,bu bayramın tüm Dünya İnsanlığına Barışı ve Kardeşliği getirmesini diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram