REKLAMI GEÇ

Arslan: Tarım sektörü CHP ile yeniden hayat bulacak

Arslan: Tarım sektörü CHP ile yeniden hayat bulacak

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, tarım sektörünü çok önemsediklerini belirterek, geçimini çiftçilikten sağlanayanların CHP iktidarında daha çok kazanmasını sağlayacaklarının sözünü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 09:31

İlçe ziyaretlerini sürdüren CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, gittiği her yerde çiftçilerle de buluşup, onların istek, şikayet ve önerilerini de dinliyor. Yaptığı konuşmalarda, çiftçilerin maliyet ve pazar olmak üzere iki sorunu bulunduğuna dikkat çeken Arslan, CHP iktidarında maliyetlerin düşürüleceğini, daha ucuz maliyetle daha çok üretim yapılmasının sağlanacağını, kurulacak birliklerle de pazarlama probleminin ortadan kalkacağını söyledi.

“7 HAZİRAN DEĞİŞİM SÜRECİNİ BAŞLATACAK”
7 Haziran seçimlerinin Türkiye’de değişimi başlatan bir süreç olacağını ifade eden Arslan, “Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) 7 Haziran’da denemelisiniz. Yeniliğe ve değişime ihtiyacımız var” diyerek, sözlerine şöyle sürdürdü:

“AKP döneminde uygulanan politikalar, tarımı çökertmiş ve çiftçiyi iflas noktasına sürüklemiştir. Nüfus sürekli artarken, üretimin geriye gidişi ithalatı patlatmıştır. Böylece, kendi çiftçimizi destekleyerek içerde üretmek yerine, dışarıya para akıtan bir anlayış hakim olmuştur. CHP iktidarında bu gidişi tersine çevirecek, tarıma hak ettiği önemi ve desteği verecek.

CHP iktidarında ilk olarak mazotun üzerindeki vergileri kaldıracağız. 2 liraya sizlere mazot vermeye CHP olarak söz veriyoruz. Gübrenin, yemin, tohumun üzerinde bulunan vergileri ise aşağı çekeceğiz. Böylelikle çiftçinin para kazanmasını sağlayacağız.

Ama ana başlıklar halinde yapacaklarımızı söylememiz gerekirse CHP iktidarında çiftçilerimiz ve hayvancılarımız için, Tarım ve hayvancılıkta iç üretimi arttırıp, ithalatı önleyeceğiz. 10 yıl boyunca 4 milyon dönüm alana su getireceğiz. Böylece üretimin artışını sağlayacağız. Ziraat mühendislerimizi çiftçilerimizle buluşturup, köylüye teknolojik destek sağlayacağız, çiftçinin ürün ve prim bedelleri ekim öncesi açıklanacak, ödemeler zamanında yapılacak.”

“DOĞAL AFETLERDE ÇİFTÇİ GÜVENLİKSİZ”
Doğal afet yaşandığında çiftçinin büyük sıkıntılara düştüğünü de kaydeden Kazım Arslan, “Doğal afetlere karşıda çiftçilerimiz güvenliksiz bırakılıyor, CHP iktidarında ise böyle bir tehdit ortada kalmayacak. Don, dolu, kuraklık, sel, fırtına, yangın gibi nedenlerden dolayı ürününü kaybeden köylümüzün çiftçimizin yanında olacağız onların yanında olmak için devlet desteği sağlayacağız.
Orman köylülerimizi de unutmuyoruz, ormanların içinde veya bitişiğinde yerleşmiş olan çiftçimizi de Ormancılık Projeleri ile destekleyerek kalkındıracağız” dedi.

“HAYVANCILIKTA ÇÖKÜŞE DUR DENİLECEK”
Hayvan yetiştiricilerinin de sıkıntılı süreçten geçtiğini anlatan CHP Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, “Türkiye’de özellikle son dönemde hızla artan hayvancılık çöküşüne ‘dur’ deme vakti gelmiştir. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yurt dışından getirilen kurbanlıkları unutmadık. Hayvancılıkla uğraşan köylü kardeşimizin durumunu yakından takip ediyoruz. Üretimi öldüren ithalat politikaları son bulacak. Süt hayvancılığı ve besicilik yapanlar desteklenecek. Hayvan sayımız artırılacak.
Süt ve et işleme tesisleri geliştirilecek yaygınlaştırılacak. Özel sektörün girmediği yerlerde ve bölgelerde, bu çalışmaları devlet üstlenecek. Böylece bir taraftan üreticinin ürünü değerini bulacak, diğer taraftan vatandaşlarımız sofralarında yeterli ve uygun fiyatlı gıda bulacaklar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram