REKLAMI GEÇ

Arslan: Tıp Bayramı’nı zehir ettiler

Arslan: Tıp Bayramı’nı zehir ettiler

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, iktidarın sağlık alanındaki uygulamalarıyla Tıp Bayramı’nı doktorlara zehir ettiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 15:57

CHP Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Denizli Tabip Odası’nı ziyaret etti. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, yönetim kurulu üyeleri ve doktorlar ile bir süre sohbet eden Arslan, iyi dileklerini sundu.

Hükümetin sağlık alanındaki uygulamalarını eleştiren Arslan, “14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak için bayram yapmaları gerekirken, sağlıkta yaşanılan sorunlar, giderek ağırlaşan hayat koşulları, sağlık sisteminin çökmesi ve iktidarın uyguladığı anti demokratik uygulamalar yüzünden bugün bu bayramı doktorlarımıza zehir etmiştir” dedi.

Siyasi iktidarın 12 yıldır uyguladığı “sağlıkta dönüşüm programı” ile sağlık sektörünün piyasanın görünmez ve vicdansız ellerine teslim edildiğini kaydeden Arslan, “Paran kadar sağlık anlayışı ve performans uygulaması, hem hastaya hem doktora vahşi ve acımasız kapitalizmi dayatmaktır. Özelleştirme, sendikasızlaştırma, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma sağlık sektöründe yaygınlaşmakta, düşük ücretli güvencesiz çalışma ve angarya hatta 7 gün 24 saat icap nöbetleriyle altından kalkılmaz bir hal almıştır” diye konuştu.

Rakamların siyasi iktidarın uygulamaya koyduğu sağlık politikalarının iyiye gitmediğinigösterdiğini söyleyen Arslan, “Gelişmiş ülkelerde 100 bin kişiye 316 doktor, Türkiye’de ise 169 doktor düşmektedir. Yunanistan’da 100 bin kişiye 614, Rusya’da 501, İtalya’da 410 doktor düşmektedir. Doktorların polikliniklerde günde 100–150 hastaya bakma mecburiyeti bulunmaktadır. Acil servislerde günlük 500 hasta ortalaması ise işin ne kadar kötü bir noktaya ulaştığını gözler önüne sermektedir” ifadesini kullandı.

Doktorların sıkıntılarını bildiklerini ve yakından takip ettiklerini anlatan CHP Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, “CHP’yi Denizli’de 1. parti olarak getirme sözünü bütün vatandaşlarımıza verdim. Burada sizin önünüzde de bu sözümü yeniliyor ve CHP iktidarında bütün bu politik sıkıntılarınızdan kurtulacağınızın sözünü veriyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram