REKLAMI GEÇ

CHP iktidarı gençlerin umudu olacak

CHP iktidarı gençlerin umudu olacak

CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan, gençlerin gelecekle ilgili kaygıları olduğunu belirterek,” Onlar çalışmak, üretmek ve ülkeye katkı vermek istiyorlar. Fakat karşılarında 13 yıldır siyasi iktidarın koymuş olduğu engeller var. Bizler CHP iktidara geldiğinde gençlerin önünde ki bu engelleri tek tek kaldıracağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2015 Pazar, 13:09

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, ülke gençliğinin gelecek kaygısı taşıdığını, özellikle üniversiteli öğrencilerin birçok sıkıntıları olduğunu söyledi. Eğitimin parasız olmamasının en büyük sıkıntılardan biri olduğunu belirten Arslan, “Üniversiteler özgür ve özerk olmalıdır. 12 Eylül askeridarbenin getirmiş olduğu YÖK kaldırılmalıdır. Belli alanlarda laboravuvarın zorunlu olduğu okullarda okuyan gençlerimizin yeterli alanları yok. Bu yüzdende yeterli eğitimleri alamıyorlar. Üniversitelerde ayrıca yeterli sosyal alanlar yok. Gençlerimiz spor yapamıyorlar. O yüzden üniversitelerde sosyal tesisler arttırılmalıdır. Ulu önder Atatürk’ün de dediği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünü yineliyorum. Öğrencilerimizin sporla aralarında ki bağ kopmamalıdır. Sorunlardan bir tanesi de Yurt sorunudur. CHP iktidarında üniversiteyi kazanan her Öğrenciye yurt be kredi imkanı sağlayacağız.Yurtlar koğuş sisteminde değil, 1 yada 2 kişinin bulunduğu odalar şeklinde olmalıdır. Sıcak suyun ve geniş internet alanına sahip olmalı, internet ise ücretsiz olmalıdır. Kampüs ve kent arasında ulaşım sorunu ise üniversitelerin son zamanlarda yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi. Gençlerimiz kampüs ile kent arasında ki mesafeden dolayı ulaşımda sorun yaşıyorlar. Bunlarla alakalı çözüm önerilerimiz her zaman mevcut oldu. Özellikle CHP iktidarında üniversitelerde kent ve kampus arasında ücretsiz ulaşım sağlanmalıdır. Bu şekilde öğrencilerin kentle olan bağları da sağlamlaştırılacaktır” dedi. 

“CİDDİ BİR İŞSİZLİK SÖZKONUSU”
Üniversiteden mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunuyla karşı karşıya geldiğini belirten Arslan, “Bununla alakalı da öğrenciler çözüm bekliyorlar ve bizler bunun çözüm yolunun istihdam yaratan programlar olduğunu düşünmekteyiz. Atanamayan öğretmenlerimizin çektiği sorunlar ortadadır. Özellikle genç öğretmenlerimiz için bir an önce kolları sıvayarak bir şeyler yapmak gerekmekte. Psikolojik bir savaş veren yeni mezun öğretmen adaylarımızın ellerinden tutmak ve onlara yardımcı olmak en önemli vazifemiz olacak, CHP iktidarında atanamayan tüm öğretmenlerimiz atanacaktır” dedi.

“GENÇLER SİYASETTE AĞIRLIKLI OLMALI”
Gençlerin siyasette ağırlıklı olmaları ve aktif rol almaları gerektiğini belirten Arslan, “Gelecek için rol oynayan gençler, bugün de siyasette yer alarak geleceği şimdiden yön vermelidirler. Gençlerin derdini en iyi anlayan yine genç nesil olacaktır. Sorunlarını ise en doğru platformda dile getirebilmeleri için siyasi bir kimlik içerisinde olmalarının en doğrusu olduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle Gençlerimizin bütün sorunlarını gidereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram