REKLAMI GEÇ

İşyeri açan kadına 2 yıl vergi yok

İşyeri açan kadına 2 yıl vergi yok

CHP Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, iktidara geldiklerinde kadınlara yönelik çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini, bunlardan bir tanesinin işyeri açan kadın ve gençlerden iki yıl vergi alınmaması ve iki yıl faizsiz kredi desteği sağlanması olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2015 Perşembe, 10:34

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Nurten Karakış, yönetim kurulu üyeleri ve kadınlarla bir süre sohbet eden Arslan, kadın sorunları hakkında bilgi aldı, istek ve önerileri dinledi.

Dernekte düzenlenen kursta hasta ve engelli bakım elemanı eğitimi alan kadınlarla da görüşen Arslan, CHP iktidarında kadın haklarını geliştiren düzenlemeler yaparak daha da özgürleşmelerinin yolunu açacaklarını belirtti.

KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 1400 ARTTI
AK Parti iktidarı döneminde kadınların ezildiğini ve yok sayıldığını kaydeden Arslan, kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış görüldüğünü, toplumsal bir cinnetin yaşandığını, medyada her gün bir kadın cinayeti yada kadına uygulanan bir şiddeti içeren haberlerin yer aldığını, bunu sonlandıracak düzenlemelerin vakit geçirilmeden yapılmasını istediklerini ifade etti.

“Gericilik öyle bir noktaya geldi ki, annesinin diz kapağını görünce etkilenenler, 6 yaşında ki kız çocuğuyla evlenilebileceğini söyleyenler ortaya çıktı ve bu insanların sayısı günden güne artış gösteriyor” diyen Arslan, şöyle devam etti:

ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ
“Çocuk diyeceğimiz yaşta ki kızlar evlendiriliyor, birde bunlara “çocuk gelin” deniliyor. Çocuktan gelin olmaz. Daha oyun çağını tamamlamamış, pedagojik açıdan gelişimini bitirmemiş bir çocuğu evlendirmek hangi çağda vardır? Yeni Türkiye sözleri söylenirken bizi 1500 yıl öncesine götürmeye çalışıyorlar. Kadına ekonomik haklar tanınmıyor, kadın-erkek eşitliği ret eliyor.”

KADIN-ERKEK YAŞAMIN HER ALANINDA EŞİT
CHP’nin kadın-erkek eşitliğini temel bir hak ve vazgeçilmez bir değer olarak gördüğünü vurgulayan Kazım Arslan,“CHP, kadınlar ve erkeklerin yalnızca kağıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip göre eşit olmalarını, hukuk karşısında eşit bir şekilde korunmalarını sağlayacaktır.Anayasa ve yasalarımız, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak yaşamalarını savunmaktadır. Kadın ve erkeklerin eşit, özgür ve dayanışmacı bir şekilde birlikte yaşayabileceklerine,çağdaş toplumun ancak bu şekilde yakalanabileceğine inanmaktadır” dedi.

VERGİ ALINMAYACAK FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK
Kadınların ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmaları için birçok proje sunduklarını belirten Arslan, “Bunlardan bir tanesi de kadınlarımız ve gençlerimiz, işyeri açmak istediklerinde 2 yıl boyunca vergi ödemeden ve 2 yıl faizsiz kredi sistemiyle desteklenecektir. Bu şekilde toplum içerisinde öncelik tanınacak ve ticari hayatında yer bulmaları sağlanacaktır. Bizlerin en önemli vazifesi toplumsal şiddetin ve kaosun içerisinden kadınlarımızı ve gençlerimizi kurtarmak olmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram