REKLAMI GEÇ

ADAYLAR ÇIKIYOR MEYDANE!

Yaklaşık bir aydır, sağlık sebepleri ile yazılarıma ara vermiş bulunuyordum. Sağlığım tekrar ağır ağır yerine gelmeye başlayınca, daha doğrusu kendimi iyi hissetmeye başlayınca yazmak için bilgisayarımın başına geçtim. Mesleğiniz gazeteci olunca, ne gündemden ne de gazeteden kopabiliyorsunuz. Hasta yatarken bile düşüncelerinize sorunlar, siyaset, Denizli gündemi vs. takılmaya başlıyor. Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerimizdeki hareketlenme de ona paralel olarak gelişmeye başladı. Siyasi partilerimizdeki adaylık konusu…

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2013 Salı, 14:36

Yaklaşık bir aydır, sağlık sebepleri ile yazılarıma ara vermiş bulunuyordum. Sağlığım tekrar ağır ağır yerine gelmeye başlayınca, daha doğrusu kendimi iyi hissetmeye başlayınca yazmak için bilgisayarımın başına geçtim. Mesleğiniz gazeteci olunca, ne gündemden ne de gazeteden kopabiliyorsunuz. Hasta yatarken bile düşüncelerinize sorunlar, siyaset, Denizli gündemi vs. takılmaya başlıyor.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerimizdeki hareketlenme de ona paralel olarak gelişmeye başladı. Siyasi partilerimizdeki adaylık konusu belirsizliğini korusa da, bazı aday adayları ilçe ve beldeleri dolaşmaya başladılar bile. İlk önce CHP’den Av. Kazım Arslan, AKP’den Osman Zolan ilçe gezilerini tamamladılar bile. Seçimlere 1-0 önde başlayan bu isimlere henüz belli olmayan MHP ve diğer partilerin adaylarının ulaşması neredeyse üç ayı alacak gibi gözüküyor.
CHP’nin gülen yüzü olarak bilinen ve SODEP, SHP çizgisinden gönümüze kadar partisinin bütün kademelerinde görev alan veya görev almadığı zamanlarda hasbelkader köşesinden gelişmeleri izleyen Kazım Arslan, ilk meydanlara çıkan aday olarak; ilçelerimizde, beldelerimizde partisinin örgütleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla,”hayırlı olsun” sözleri ile karşılandı.

Kış aylarının soğuk günlerinde yollara düşen Arslan, CHP merkezindeki kargaşa ve yeniden yapılanma çalışmalarının aksine tabandan yaptığı çalışmalar ile CHP’nin taşradaki güvenilir ismi olmaya başladı.
Av. Kazım Arslan bilgi ve siyasi birikimi, il yönetimlerinde aldığı görevler ve her zor dönemin başarılı siyasetçisi olarak ön plana çıkıyor. Elbette bir insanın seveni, sevmeyeni vardır. Ama Kazım Arslan bu çalışmaları ile hem kendisi, hem de partisi hakkındaki olumsuzlukları sildi attı.

CHP kendi içerisindeki bütünlüğü sağlar da, bütün kadroları ile birlikte yerel seçimlere endekslenirse ve Kazım Arslan kesin aday gösterilirse sanırım ilimizde dengeler değişebilir. Çünkü açılım süreci, PKK ile pazarlık, T.C.’nin kaldırılması, Nevruz gerginliği gibi olayların körüklediği son gelişmeler iktidar partisi AKP’nin oylarında gözle görülür bir düşüşe işaret etmektedir.

Denizli halkı bu bağlamda AKP iktidarına “ihtar” verebilir. İşte bunun için muhalefet partilerinin sıkı bir çalışma içerisinde yerel seçimlerde başarılı olmak için çalışmalarına şimdiden başlaması gerekiyor.
Ama ne yazık ki, Av. Yıldırım Aycan’ın başkanlığındaki yönetimin düşmesi ile birlikte, CHP hiç olmayacak bir dönemde ilk kongresi yaptı. Gerçi kadroları tazelenmiş, tabandan güç almış dinamik bir kadronun göreve gelmesi her zaman iyidir. Ama ilerden beri düşünülen ve CHP Merkez İlçesi tarafından planlanan yerel seçimlerle ilgili ince hesaplar, bu il kongresi yüzünden durmuştur.

Parti tabanı ve Denizli halkı, bu kongreyi CHP içersinde bir iç hesaplaşma olarak görmektedir. Tavandaki insanların önümüzdeki seçimlerden beklentisi olduğu için böyle bir operasyonun olduğunu konuşmaktadır. Elbette bu yanlış olabilir. Ama bu yanlışı düzeltmek için çabalamak gerekir. Bu çaba da uzun sürerse, Mahalli seçimlerde başarılı olmak hayal olur.
Çünkü insanlar, artık eskisi gibi her gördüklerine inanmamaktadır.

Yorumlar

osman   -  Bağlantı 21 Nisan 2013, 22:49

akpnin 10 yilda yaptiklarini diger partiler ruyalarinda gordulermi acaba .denizlinin hendekli yollrindan ,kirli havasindan ,kavsaksiz yollrindan,yetersiz yesil alanlarindan bugunlere geldik.akpnin 10 yilda yaptigi butun islerde rekor vardir.rekor olmayan bir icraat yazsin akp kasitlari,rekorlar oldugu icin yuzde 52 oyu.saygilar

hilmi   -  Bağlantı 19 Nisan 2013, 10:12

mustafa bey, her fikre saygım var elbetteki ama bakıyorum da yapılan binlerce husustan hiç bir tanesi takdir edilmemiş, bu güzel oldu denilmemiş bir gerçekte var ortada… çok değil 10 yılda denizli’nin değişimini, denizlinin kronik sorunlarının bir bir çözüldüğünü görmemek ya da bunlarla alakalı yapıcı fikirler,öneriler ve desteklerin olmaması traji komik bir durum değil mi? daha yaşanılır bir hal alan,nefes alışlarımızın bile farklılaştığı bir kente doğru giden denizli’de yapılanları görmek de gerekli. Otobüs konusu da bence binlerce yapılan hizmet,emek arasında sadece bir sivri sinek misali geldi bana…ki denizli bence sivri sineklerle uğraşmayı belediyecilik anlamında aşmış durumdadır. Derseniz ki genel ulaşımdaki sorunlar,bu sorunların çözülmemiş olması, eksiklikler…bu konuda sonuna kadar eleştirir ve desteklerim.

mustafa   -  Bağlantı 17 Nisan 2013, 13:37

sayın hilmibey kardeşim ben CHP li değilim ama bütün partilerede eşit mesafedeyim Ali Marım Denizli belediye başkanlığını bırakalı yaklaşık 15 yıl oldu 15 yıl önce Denizliye Körüklü otobüsler gelmişti vatandaş o zaman tanışmıştı metrobüsle (şimdiki adıyla) ve körüklü otobüsler var iken hiç bir yol özel trafiğe kapatılmamıştı.Demekki AKP CHP nin 15 yıl gerisinden geliyor diyeceksinki şimdikinle o zamanki otobüsler aynımı e biraz teknoloji farkı olsun.Bence tek fikirliolmak iyi değildir hilmi bey bütün görüşlere saygılı olmanız gerekmektedir.Gazeteciler bütün görüşlere yakındır.

hilmi   -  Bağlantı 17 Nisan 2013, 11:12

geçmiş olsun ibrahim bey öncelikle… TC’nin kaldırılması ve aponun serbets bırakılması bence tamamen yorum meselesi,ben gündeme ve bir çok yeri incelediğimde kimsenin gündeminde bu olduğunu düşünmüyorum…Bence eğer chp bunlar üzerinde oy almaya kalkarsa AKP’nin ilk dönemlerindeki “laiklik elden gidiyor” söylemine döner ki sonra AKP %50 alıverir… Ayrıca sizin bu yazınızdan öyle anlaşılıyor ki gönlünüz Denizli’de CHP belediyesinin gelmesi… Sormak isterim size acaba CHP bu mantalite,bu bakış açısı ve belediyecilik mazisi ile denizlimize ne verebilir? Ya da bu güne kadar ne vermiştir? Kendi kavgalarını bitirememiş bir partinin bunca hizmetin karşısında ne yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum….

Mustafa   -  Bağlantı 16 Nisan 2013, 15:45

İbrahim bey ilkönce geçmiş olsun der cenabı allah hastalığınıza acil şifalar versin.Sizin yaılarınız okumayı özlemiştik gündeme ilişkin doğru yazılarınızı ilğiyle takip etmekteyiz T.C. nin kaldırılması ve apoyu serbest bırakmak için çabalayanlar ülkenin gerçek gündemini unutmaktadırlar.Türkiye Cumhuriyetini kaldırmaya kimsenin gücü yetmez yetmeyecektir bunlara halk gerekli cevabı sandıkta verecektir.

Necati   -  Bağlantı 16 Nisan 2013, 14:55

Sevgili kardeşim, geçmiş olsun, Allah şifanı versin. çalışan insanın hasta olma gibi bir lüksü olamaz aman dikkat et.2014 Yerel seçimlerde Denizlimize, Ülkemize hayırlı olur.Çooooookkk çalışmak gerekir çoooookkk.Saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı