REKLAMI GEÇ

Alcı’da tüm hayvanlar aşılanacak

Alcı’da tüm hayvanlar aşılanacak

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kuduz paniğinin yaşandığı Acıpayam’ın Alcı Mahallesi’nde kedi ve köpeklerden başlamak üzere aşı seferberliği başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 11:48

Alcı Mahallesi’nde bir tilkinin ısırdığı H.H.E.’nin kuduz şüphesiyle Servergazi Devlet Hastanesi’nde tecrite alınması vatandaşlar arasında tedirginlik yaratırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de aşılama için çalışma başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, vakayla ilgili bilgi ulaşmasının ardından hızla hareket ettiklerini, Alcı Mahallesi’ne inceleme için dün bir ekibin gönderildiğini bildirdi.

Alcı’nın ormanlık alanla iç içe bir yerleşim birimi olduğuna dikkat çeken Kutlu, “Görevlilerimiz dünden itibaren bu mahallede. Vaka geç duyulduğu için görevlilerimiz başka tilki saldırıları var mı? Bunların mahalledeki hayvanlarla teması olmuş mu? Bütün bunlar araştırılıyor. Ayrıca kuduz vakalarıyla ilgili mahallede oturanlar bilgilendiriliyor” ifadesini kullandı.

denizli-tilkinin-saldirdigi-adam-vefat-etti-acipayam-anons

Kutlu, kuduza karşı önlem olarak öncelikle kedi ve köpeklerin aşılanacağını, bu çalışmanın daha sonra küçük ve büyükbaş hayvanların aşılanmasıyla devam edeceğini, şu anda bir karantina uygulanmadığını, bu konudaki kararın tahlil sonuçlarının gelmesinden sonra verileceğini kaydetti.

denizli-acipayam-tilki-bir-kisiyi-istirdi-kuduz-panigi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı