REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da kuduz paniği

Acıpayam’da kuduz paniği

Acıpayam’da kuduz paniği yaşanıyor. İlçenin Alcı Mahallesi’nde tilkinin ısırdığı bir kişi hastanede tecrite alınırken, bir başka tilkinin ağıllara girip koyun, keçi ve köpeklere saldırdığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 11:06

Acıpayam’ın Alcı Mahallesi’nde ard arda yaşanan tilki saldırılarının ardından kuduz paniği yaşanıyor. Kuduz şüphesiyle Servergazi Devlet Hastanesi’ne getirilen H.H.E. tecrite alınırken, şüpheliden ve Ankara’ya gönderilen örneklerin tahlil sonuçları bekleniyor.

İLK VAKA 1,5 AY ÖNCE
Alcı Mahallesi Muhtarı Bayram Şentürk, konuyla ilgili Denizlihaber.com’a verdiği bilgide, yaklaşık 1,5 ay önce bir tilkinin H.H.E.’nin (43) kümesine girdiğini, tavukların çıkardığı sese uyanan ev sahibini dışarıya çıktığında köpeğiyle boğuşan tilkiyi etkisiz hale getirmek isterken saldırısına uğradığını, öldürülen tilkinin H.H.E.’nin elini ısırdığını söyledi.

TECRİTE ALINDI
Öldürülüp gömülen tilkinin ısırdığı H.H.E., yutkunma sıkıntısı başlayınca, dün Servergazi Devlet Hastanesi’ne geldi. Yapılan muayenesinin ardından kuduz vakası olup olmadığının belirlenmesi için örnekler alınıp Ankara’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi.

DESTEKLEYİCİ TEDAVİ
Servergazi Devlet Hastanesi’nde kuduz şüphesi üzerine tecrite alınan H.H.E.’ye destekleyici tedavi uygulanmasına başlandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, konuyla ilgili olarak, kuduz vakalarında etkileşimin 2 ile 9 hafta arasında ortaya çıktığını, laboratuvar sonuçlarının 5-10 gün içinde gelmesinin beklendiğini ifade etti.

denizli-tilkinin-saldirdigi-adam-vefat-etti-acipayam-anons

DİĞER TİLKİ SALDIRILARI
Bu arada Alcı Mahallesi’nde vatandaşlar diken üstünde. Muhtar Bayram Şentürk, mahallede başka tilki saldırılarının da yaşandığını, 15 gün önce Yusuf Çetinav ve Mestan Alptekin’in ağılına giren tilkinin keçilere, İbrahim Türk’ün ağılında koyunlara, Salih Demiryürek’in de köpeğine saldırdığını söyledi.

denizli-acipayam-alci-kuduz-karsi-asi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı