REKLAMI GEÇ

BAYRAMLAR…

BAYRAMLAR…

Müslüman aleminin en büyük buluşma, kaynaşma ve birlikte olma günlerinden olan Mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz. 30 günlük oruç ve Allah’a yakarış günlerinin ardından bayram yapma günleri geldi… Allah Müslüman aleminin tuttuğu oruçların sevabını verir inşallah. Yaradan Yüce Mevla, İslam aleminin içinde bulunduğu kaos ortamından huzur ve mutluluğun olduğu günlere kavuşmasında, kendisine açılan ellerin, yakaran kalplerin karşılığını verir inşallah… Bu bayramı, ilk kez anne…

/ DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2012 Cumartesi, 14:13

Müslüman aleminin en büyük buluşma, kaynaşma ve birlikte olma günlerinden olan Mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz. 30 günlük oruç ve Allah’a yakarış günlerinin ardından bayram yapma günleri geldi…

Allah Müslüman aleminin tuttuğu oruçların sevabını verir inşallah. Yaradan Yüce Mevla, İslam aleminin içinde bulunduğu kaos ortamından huzur ve mutluluğun olduğu günlere kavuşmasında, kendisine açılan ellerin, yakaran kalplerin karşılığını verir inşallah…

Bu bayramı, ilk kez anne ve babasız geçiriyorum. Mahallemizdeki ihtiyarlarımız haricinde, artık bayram sabahının ardından elini öpmek, hayır duasını almak için koşacağım annem ve babam yok. Normal zamanlarda iş, güç derken pek hatırlayamadığımız; başımız dara düşmedikçe aklımıza getirmediğimiz anne ve babamız, akrabalarımız, arkadaşlarımız, işte bayram günleri yokluklarını öylesine hissettiriyorlar ki, yüreğimizdeki acı, tarifsiz bir burukluk ve göz yaşları içinde kalıyoruz. Ve onları yad etmekten öte geçemiyoruz. Taktiri ilahi denilen bu olay, biz insanlara ahiret hayatını da hatırlamamız için bir vesile oluyor. Bugün onlar, yarın biz, öteki dünyanın ebedi yaşantısında bir araya geleceğiz. Mesele her iki cihanda da anne baba başta olmak üzere, tüm sevdiklerimizi dualar ile hatırlamaktır.

Önceki gün, Ramazan sebebiyle Anne ve Babamın mezarlarını ziyaret etmeye gittiğimde, Asri mezarlıkta hummalı bir çalışmanın olduğunu gördüm. Yollar kazılmış, mezarların bulunduğu adaların çevresinde düzenleme yapılıyor.

Bayram gününe çalışmaların yetişmesi için ekipler gecelerini gündüzüne katarak, aşırı sıcakların altında çalışıyorlar. Amaçları mezarlık içersinde ziyaretçilerin sıkıntılarını gidermek. Ziyaretlerini daha rahat ortamda yapmalarını sağlayabilmek..

Mezarlık müdürlüğü yetkilileri, uzun süredir su borularındaki patlamaların önüne geçemediklerini, eski olan su şebekesinin yenilenmesi ile rahat bir ortamın olacağını söylediler. Bu çalışmalara vesile olanlar ile çalışmaları hummalı bir şekilde bayrama yetiştirmeye çalışan tün insanlardan Allah binlerce kez razı olsun.

Evet.. Bir mübarek Ayı daha acı ve tatlı günleri ile birlikte geride bıraktık. Bayramlara eriştik. Anne ve baba acısı yüreğimde, Ramazan Bayramına giriyorum.

Bu vesile ile Ölmüşlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, Mübarek Ramazan Bayramı’nın tüm Denizli halkına ve İslam Alemine hayırlar, barış ve kardeşlik getirmesini Can-ı gönülden diliyorum.
Saygılarımla…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı