REKLAMI GEÇ

BÜYÜKŞEHİR OLACAĞIZ (2)

Geçtiğimiz günlerde Haber sitelerini takip ederken, Aydın’ın bakanlık tarafından Büyükşehir statüsüne sokulması için çalışmaların yapıldığını, buna karşılık MHP Milletvekili; TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak başkanlığında, Aydın ve ilçelerindeki MHP’li belediye başkanlarının toplanarak, “Büyükşehir olma konusunda halka sordunuz mu?” kampanyası düzenlediklerini, Aydınlı vatandaşların 3 saat içersinde “Hayır” diyen 15 bin imza topladıklarını okudum. Ve bu imzaların Sayın Uzunırmak tarafından TBMM’ne sunulduğunu, eğer büyükşehir olunacaksa belediyeler…

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2012 Cuma, 17:20

Geçtiğimiz günlerde Haber sitelerini takip ederken, Aydın’ın bakanlık tarafından Büyükşehir statüsüne sokulması için çalışmaların yapıldığını, buna karşılık MHP Milletvekili; TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak başkanlığında, Aydın ve ilçelerindeki MHP’li belediye başkanlarının toplanarak, “Büyükşehir olma konusunda halka sordunuz mu?” kampanyası düzenlediklerini, Aydınlı vatandaşların 3 saat içersinde “Hayır” diyen 15 bin imza topladıklarını okudum. Ve bu imzaların Sayın Uzunırmak tarafından TBMM’ne sunulduğunu, eğer büyükşehir olunacaksa belediyeler kalkmadan yapılmasını istediklerini öğrendim.

AKP tarafından, “ben yaptım, oldu” mantığının işletilmeye çalışıldığı ilimizde de aynı sorunların geçerli olduğunu belirtmek isterim. Yani, Denizli halkına sorulmadan, AKP’liler “Yaptık, oldu” mantığını işlettiler. Büyükşehir meselesinin güzel taraflarını anlattılar, getirecek olduğu külfetleri anlatmadılar.
Tavas ilçesinde sohbet ettiğim bir esnaf, “Biz başımızdaki başarısız başkandan kurtulamadık. Şimdi de büyükşehir belasını getirmek istiyorlar. İyi tarafları çok güzel anlattılar, bize getireceği külfetleri ise ben başkalarından duydum. Böyle olacaksa, büyükşehir olmayalım” dedi.
Geçtiğimiz hafta yazdığım yazı bu açıdan önemliydi. Bu yazım da ise, Denizli’yi AKP rüyasından uyandıracak olan siyasilere, sivil toplum örgütlerine ve Denizli halkına seslenmek istiyorum.
Şimdi, güçlü bir yönetim kurarak MHP’yi Denizli’de şahlandıracağını belirten MHP İl Başkanı M. Fevzi Yeniçeri ile Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’a; yeniden yapılanan CHP İl başkanı Yıldırım Aycan ile Milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner’e seslenmek istiyorum.
Türk insanını sessiz sürü gibi gören, iyilik olsun diye ne kadar kötülük varsa halkımızın başına yığan AKP’nin, bu Büyükşehir belasına karşı Denizli halkını örgütlemek, önder olmak sizlere düşüyor.
Kazanılmış hakların geri alınamayacağı Anayasamızda vardır. 68 Belediyemiz var. Bu Belediyelerimizin çoğunluğunda kuruluş tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Ama bütün bu olgular, tarihin tozlu sayfalarında kalan miraslarımız bile hiçe sayılmaktadır.
İşte böyle bir ortamda, Denizlili vekiller, Belediye Başkanları, Sivil toplum örgütleri Aydın’da olduğu gibi “Halka sordunuz mu?” demeliler. Büyükşehir’in getireceği ağır yükü anlatmalılar. Halkımız bilinçlendirilmeli ve gerekirse önümüzdeki seçimlerde AKP Denizli tarihinden silinmelidir.
Siz Denizli milletvekilleri; seçim döneminde oy alabilmek için dolaştığınız belde ve köylerimizin insanlarına vefa borcunuz var. Ankara’nın serin salonlarında oturmak yerine, şimdi onlara gerçekleri anlatmak için yollara düşmeniz gerekiyor.
1TL.lik lastik ayakkabıyı alamayan, çoluk çocuğuna kuru ekmek, soğan yediren köylülerimizin büyükşehir’de su parasını nasıl ödeyeceklerini, Büyükşehir olduğumuzda, Hali hazırda Gümüşler ve Üçler beldelerine bile hizmet götüremeyen bir belediyenin, Çameli’nin en ücra köşesindeki bir yerleşim birimine nasıl hizmet götüreceğini anlatmanız lazım.
Yine, köylerimizde, yazın tarlasından kaldırdığı ürün ile geçimini sağlayamaya çalışan, kazandığı üç kuruş ile oğlunu, kızını evlendirmeyi, onlara kerpiçten iki göz ev yapmayı düşünen; ama büyükşehir olunca avlunun kenarına kondurmak istediği iki göz evi, bundan böyle bedel ödemeden yapamayacak olmasını anlatmak zorundasınız.
Eğer siz; Denizli’nin vekili ve Denizli’yi seven insanlarsanız, Büyükşehir konusunda belediye başkanları, halk ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek; hiç olmazsa tepkinizi koymak zorundasınız.
Denizli halkı Aydınlı kadar yok mu?
Siz Emin Haluk Ayhan, Adnan Keskin, Aydınlı vekiller kadar halk ile bir bütünlük oluşturamıyor musunuz? Referandum da “hayır” çıkan ilimizde Büyükşehir konusunda da ciddi bir HAYIR çıkacaktır.
AKP’liler halka sormayı unuttular. Bari sizler unutmayın! Sizler, Elinizden bir şey gelmeyebilir ama; Denizli halkı ile, gariban köylülerimizle birlikte olduğunuzu onlara hatırlatın.

Konu hakkında kırsalda yaptığım sohbetlerde, vatandaşlarımızın hemen hemen hepsi AKP’li vekillerin ziyaretinden, MHP’li ve CHP’li vekillerin ise gelmediklerinden yakınıyorlar.
Köylülerimiz muhalefet milletvekilleri için “Seçim dönemlerinde geliyorlar, bir daha gelmiyorlar.” serzenişinde bulunuyorlar. Ve MHP’ye, CHP’ye oy verenler haklı olarak yalnız kaldıklarını belirtiyorlar.
Meydanlar, tozlu yollar sizi bekliyor vekiller!
Belki Büyükşehir konusunda iktidarın tutumu yüzünden elinizden bir şey gelmeyebilir. Ama hiç olmazsa, önümüzdeki seçimlerde “Gerekeni yaptık, ama önleyemedik, kurtaramadık” demek yüzünüz olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı