REKLAMI GEÇ

BÜYÜKŞEHİR OLACAĞIZ!!!

Son bir aydır, ilimizin büyükşehir olacağı haberinin basında yer almasından bu yana bir AKP milletvekili, kapı kapı dolaştı, teşvik paketi dahil olmak üzere çeşitli konularda görüşlerini birçok kesime aktardı. Sanki, yarın seçim olacakmış gibi hareket eden ve insanların kafasında “acaba?” şeklinde soru işaretleri bırakan AKP’li Milletvekili, artık kırsal kesimde insanları artık eskisi gibi inandıramıyor. Çünkü kırsal kesimdeki insanlar, belediyelerinin kapanacak olmasından, büyükşehir ile birlikte…

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2012 Salı, 13:24

Son bir aydır, ilimizin büyükşehir olacağı haberinin basında yer almasından bu yana bir AKP milletvekili, kapı kapı dolaştı, teşvik paketi dahil olmak üzere çeşitli konularda görüşlerini birçok kesime aktardı.
Sanki, yarın seçim olacakmış gibi hareket eden ve insanların kafasında “acaba?” şeklinde soru işaretleri bırakan AKP’li Milletvekili, artık kırsal kesimde insanları artık eskisi gibi inandıramıyor. Çünkü kırsal kesimdeki insanlar, belediyelerinin kapanacak olmasından, büyükşehir ile birlikte eyalet sisteminin alt yapısının hazırlanmaya başlanmasından rahatsız. Üstelik, Büyükşehir olayının kendilerine külfet getireceğinden de eminler.
Öyle ya, Denizli Büyükşehir olursa, Su, İmar vergisi, ÇTV gibi vergiler gelecek. Denizli merkezde nasıl ödeniyorsa, köylerimizde de aynı rakamlar ödenecek. Tarlasından kaldırdığı üç kuruşluk geliri ile geçinmeye çalışan Köylü Mehmet Ağa, elindeki gelirin ikisini de büyükşehir’e verecek. Ve kendisi yaz aylarında ırgat gibi çalışıp, kış aylarında da kazandığını büyükşehire verip, dişinin etini soracak.
Yine, Büyükşehir ile birlikte il genel Meclisi kalkacak, KÖYDES olmayacak. Yani kendilerine yardım eden kuruluşlar kaldırılacak ve tamamen Büyükşehir belediyesinin iki dudağı arasında işlerini gördürecekler. İl Genel Meclisi’nden ev yapmak için izin alan Köylü, artık imar iskan kanunu tabi olarak Büyükşehir belediye meclisinin kararının çıkmasını bekleyecek.
Yine, dağlardan akarak gelen pınar suyunu, bundan böyle paralı içecek. Ya da, cüz-i bir miktar ödediği su parası şehir merkezi ile bir olacak. Tarımın ve ekonominin kötüleştiği şu günlerde köylülerimizin ekstra olayları kaldırabileceğini sanmam. İşte bu yüzden insanlarımız Büyükşehir konusunda tepkili..
AKP’li Milletvekili, işte bu konuyu halkımıza anlatmak için çeşitli yerlerde toplantılara katıldı.
Büyükşehir olayının güzel taraflarını anlatmaya çalıştığı bir toplantıda, Büyükşehir ile birlikte kişi başına devlet tarafından verilen yardımın artacağını, daha çok yatırım yapılacağını vs. anlatırken, dinleyiciler arasında bulunan bir belde belediye başkanı, gelirin artması için belediyelerin kaldırılmasına gerek var mı? Sizler iktidarsınız, belediyeleri kaldırmak yerine, devlet yardımını artıran bir kanun taslağı verin ve meclisten çıkartarak bu olayı çözün” demesi üzerine, AKP’li vekil mantıklı bir cevap vermesi gerekirken, “O kadar derinlere inmeyin” kabilinden cevap veriyor.
Ve o belediye Başkanı, milletvekilinin anlatımlarından tatmin olmadığı için, “AKP Denizli halkına ihanet ediyor. İnsanların refahı değil, ülkenin bölünmesi yolundaki Eyalet sisteminin alt yapısı kuruluyor. Ve bu olayda, insanların sırtına külfet olarak yükleniyor. Bunun başka izahı olamaz” dedi.
Ve, Nihat Zeybekci’de bu konuyu bütün kesimlere sindirebilmek için toplantılarda boy gösteriyor. O kadar hararetli anlatıyor ki, sanıyorum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak.
Her ne kadar geçtiğimiz aylarda BİK tarafından düzenlenen “Cumartesi Buluşmaları” toplantısında “Başkan adayı olmam. Başkalarının önünü açmak lazım” dese de, bugüne kadar uyguladığı seçim stratejilerine bakarak, aday olacağını bilebilirsiniz.
Zira; Zeybekci, ilk Belediye Başkanı seçimlerine girdiğinde, Mehmet Yüksel ismi onun destekleriyle ön plana çıkmıştı. Ama AKP’nin aday belirleme sürecinin son anında ismi başkan adayı olarak açıklanmıştı. Şimdi de siyasi kulislerde yine Mehmet Yüksel’in ismi geçiyor.
Milletvekili adayı olduğunda ise, yine makamında bütün gazetecilerin huzurunda “aday olmayacağını” söylemiş, Bülent Öztürk ise şaka yollu, “İnanmıyorum başkan” diyerek, aday olacağını ima etmiş ve Zeybekci de aday olmuştu.
Şimdi de Zeybekci Büyükşehir yasası ve Teşvik yasası ile ilgili açıklamalar yaparak, hızlı bir çalışmaya girdi. Ardından aday olmayacağını söyledi. Demek ki Büyükşehir için aday.. Çünkü yıllardır izlediği siyasi strateji bunu gösteriyor.. Tersi olursa, şaşarım zaten..
Hayırlısı olsun. Denizli’ye de uğurlu olsun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı