REKLAMI GEÇ

Yardım paralarını sordu

Yardım paralarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Bolu Müftülüğü’nden sonra Aksaray Müftülüğü’ndeki yolsuzluk iddialarını da meclis gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2013 Cuma, 15:16

Diyanet İşleri’ndeki kayıt dışı yardım paralarını ve yolsuzluk iddialarının peşine düşen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle yeni bir soru önergesi verdi. Bolu Müftülüğü hakkındaki ilk soru önergesi henüz yanıtlanmayan Keskin’in TBMM’ye taşıdığı, ikinci konu Aksaray Müftülüğü’ndeki yolsuzluk iddiaları oldu.

CHP’li Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği “Aksaray İl Müftülüğünce 2009-2011 yılları arasında toplanan yardım paralarından 633.801.00 TL’nin kayıt altına alınmadığı doğru mudur?’’ sorusuyla başlayan önergesinde şu iddiaların yanıtlarını istedi:
Aksaray İl Müftülüğünce 2009-2011 yılları arasında toplanan yardım paralarından 633.801.00 TL’nin kayıt altına alınmadığı doğru mudur?
Harcama belgelerinin kayıt dışı tutarı karşılamadığı 182.958.00 TL açık var mıdır? Usulsüz harcamalar yapılmış mıdır?
Bağış olarak alınan malzemeleri satın alınmış gibi gösteren işlemler yapılmış mıdır?
İl Müftülüğünce düzenlenen sekiz yardım faaliyetinden toplanan paralardan 102.564.00 TL kesinti yapıldığı, bu meblağın icmal listelerine girilmediği ve herhangi bir kaydın bulunmadığı söz konusu mudur?
Müftülük misafirhanesi için eşya almak amacı ile vatandaşlardan alınan ayni ve nakdi yardımlar müftünün kaldığı lojmanda mı değerlendirilmiştir?
Soruşturma müfettişi tarafından hazırlanan 27.01.2012 tarih ve B.02.1.DİB.0.601157-663.07-01 sayılı soruşturma raporunda İl Müftüsüne maaş kesme cezası öngörülmüş müdür? Disiplin kurulu tarafından öngörülen 1/15 maaş kesme cezasına DİB Başkanı Mehmet Görmez tarafından verilen onay aynı kişi tarafından geri alınmış mıdır? Verilen disiplin cezası kaldırılmış mıdır?
Yardım paralarının kullanılmasında yapılan usulsüzlükler 3628 sayılı yolsuzlukla mücadele yasası kapsamına girdiği halde, soruşturma raporu niçin Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmemiştir?
Kasım Çelik isimli kişi 15.08.2012 tarihinde “Cemaatsiz küçük Camii” mescit anlamına gelen D Grubu kadrosunda iken, Gaziantep Şehitkamil ilçesi Ebu Hanife Mescidine atanmış göründüğü tarihte Makedonya’da görevli gösterilmiş midir? Yıl boyunca onaysız olarak yurt dışında bulunan adı geçen Türkiye’deki görevinden de maaş almış mıdır?
Kasım Çelik ismindeki bu kişi Şehitkamil ilçesi Furuhiye Camii aday İmam Hatibi iken asaleti henüz tasdik edilmeden 2011 yılı hac organizasyonu bina kiralama ekibinde görevlendirilmiş midir? Adı geçen aday hatibin onaysız olarak yurt dışına görevlendirildiğini tespit eden denetim elemanının 20.03.2012 tarih ve 11 sayı ile teftiş kuruluna teslim ettiği rapor ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı