REKLAMI GEÇ

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde bir ilk

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde bir ilk

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza Özdemir ve ekibi tarafından Denizli ilçe hastanelerinde bir ilk olan reflü ameliyatı gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2013 Çarşamba, 10:00

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza Özdemir, mide, göğüs yanması, nefes almada güçlük, ileri aşamalarda ise kronik farenjit, sinüzit, alerjik astım gibi belirtiler veren ve erişkinlerin yüzde 20’sinde görülebilen reflü hastalığının laparoskopik nissen operasyonu (reflü ameliyatı) ile yüzde 90 tedavi edilebildiğini belirtti.

Özdemir “Erişkinlerin yaklaşık yüzde 20’sinde reflü görülmektedir. Mide içeriği, belirgin derecede asittir. Eğer onikiparmak bağırsağından mideye doğru safra geri akımı varsa, mideden yukarı çıkan içerik hem asit hem de safra içerir. Alkali özellikli olan safra da mide asidi gibi yemek borusunun tahrişine neden olur. Reflü hastalığı, asitli veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun kendini asitten koruyamaması nedeniyle oluşur. Reflü hastalarımızın en sık dile getirdiği şikayet mide yanmasıdır. Bunun yanı sıra göğüste yanma ve ekşime, ağza gelen acı tat, yemeklerden sonra ve tok yatıldığında rahatsızlık verici şişkinlik, geğirme, boğulma hissi ve çarpıntı şikayetleriyle de hastalarımız gelmektedir” diye konuştu.

Reflü hastalarını 1990’lı yılların başında denenen laparoskopik nissen operasyonu (reflü ameliyatı) ile tedavi ettiklerini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza Özdemir, laparoskopik nissen tekniğinin kronik reflü tedavisinde dünyada standart haline geldiğini, fakat Denizli Kamu Hastaneleri’nde bu tekniğin çok yaygın olmadığını ve ilçe hastanelerinde ise ilk defa Acıpayam Devlet Hastanesi’nde kullanıldığını ifade etti. Özdemir, bu ameliyatla reflü hastalarının yüzde 90’ının tedavi edilebildiğini vurgulayarak “Ameliyat sonrası hasta çok kısa sürede iyileşebiliyor, aynı zamanda hastanın ağrısı çok az, olağan yaşama dönüşü çok daha hızlı oluyor. Laparoskopik ameliyat karından, ancak karın kesilmeden yapılan bir ameliyattır. Geceyi hastanede geçiren hasta sabah hafif bir kahvaltı yaptıktan sonra gün içinde taburcu edilir. Evine gittiğinde de yürüyüp kendi işini yapabilir. Yedinci günde pansumanları açılan hastanın ikinci haftanın sonunda bir kısıtlaması kalmaz” dedi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Kasım Çetin de, Denizli il genelinde az yapılan bu ameliyatı imkânları daha kısıtlı bir ilçe hastanesi olan Acıpayam Devlet Hastanesi’nde gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza Özdemir’e ve ekibine teşekkür ederek, bu başarılarının devamını diledi.

Yorumlar

ABAY   -  Bağlantı 6 Nisan 2013, 21:55

dr.Rıza hocam başkası üzerinden prim yapmak başka birşey değil bu insanların hakkını yemek.

dr rıza özdemir   -  Bağlantı 3 Nisan 2013, 16:07

haberde adı geçen dr benim ancak haber başka bir kaynaktan alıntı sanırım çünkü benimle kimse röportaj yapmadı dolayısıylada yanlış yazılmış. yaptığım ameliyat acıpayamda ilk değil denizli genelinde ilktir o yüzden değerli bir haberdir. lütfen tekzip ediniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı