REKLAMI GEÇ

Minik futbolculardan örnek davranış

Minik futbolculardan örnek davranış

Denizli’nin Çivril ilçesinde Yeşil Çivril Belediyespor Kulübü U-14, U-16 takımı futbolcuları Kütüphane Haftası nedeniyle ilçe kütüphanesine üye olarak örnek davranış sergilediler.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2013 Cumartesi, 17:36

Yeşil Çivril Belediyespor Kulübü U-14, U-16 takımı futbolcuları idmandan önce tüküphaneye giderek, üye oldu. Kütüphanede yaklaşık 1 saat kitap okuyan futbolcular, daha sonra idmana çıktı. Yeşil Çivril Belediyespor Takım Sorumlusu Hakan Keysan, Kulüp Başkanı Mehmet Akbıyık ve alt yapı antrenörü Mustafa Karakaya’da katıldı.

Sporcuların topluma örnek insanlar olması gerektiğini belirten Takım Sorumlusu Hakan Keysan, takım oyuncularından evlerinde her gün kitap okumalarını istediğini söyledi. Futbolcuların kitap okuyarak, kardeşlerine, anne ve babaları ile çevrelerindeki insanlara model olması gerektiğini hatırlatan Keysan “Başarılı genç futbolcularımızla birlikte bu yıl 49. kez kutlanan Kütüphanecilik Haftasına toplumumuzun dikkatini çekmek istedik” dedi.

İlçe stadyumunda yapacatları antrenmandan önce tüm sporcularla birlikte kütüphaneye gelerek üye olduklarını da açıklayan Keysan, “ Sporcularımıza Kütüphaneci Ramazan Şahan tarafından kitap okuma ve düşüncenin önemi konusunda da bilgi verildi. Kitap okuma oranı ne yazık ki ülkemizde çok düşük. Japonya’da bir kişinin yılda yaklaşık 30 kitap okurken, Türkiye’de ise 6 kitap okunuyor. Kitap okuma boş zamanlarda yapılan bir faaliyet olarak değerlendirilmeye başlandı. Biz sporcularımızdan kitap okumaya zaman ayırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı