REKLAMI GEÇ

Benlik Köyü’nü sağanak vurdu

Benlik Köyü’nü sağanak vurdu

Acıpayam Benlik köyü Akdağ tepelerinde başlayan ve 10 dakika süren sağanak yağmur sele dönüştü. Benlik köyünün içme suyu hattı kullanılamaz hale geldi. Devrilen ağaçlar ve azgın sular ulaşımı kesti. İl Özel İdaresi iş makineleri köy yolunu ulaşıma açtı. Su ihtiyacı geçici olarak ikinci bir su kaynağından karşılanıyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2012 Çarşamba, 15:03

Geçtiğimiz Pazar günü Acıpayam Benlik köyünün içme suyunun geldiği Akdağ tepelerinde başlayan ve 10 dakika süren sağanak yağmurun sel ve afete dönüşmesi sonucu Benlik köyünün içme suyu hattı kullanılamaz hale geldi. Yağmurdan sonra yağış alan bölgeye bir yerden sonra ulaşım kesildiğinden dağda çalışırken mahsur kalanların imdadına Denizli İl Özel İdaresi yetişti. İl Özel idaresi iş makineleri ve ekipmanları olay yerine gidip yolu tekrar ulaşıma açtı.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, ”Öncelikle Benlik halkına geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Geçtiğimiz Pazar günü kısa süreli sağanak yağmurdan sonra yollar açıldığında; zarar ve tahribatın boyutları karşımıza çıktı. Bozulan yolların tekrar ulaşıma açılması için derhal iş makineleri ve ekiplerimizi buraya yönlendirdik. Ayrıca 1998 yılında yapılan bugüne kadar köyün içme su ihtiyacını karşılayan su isale hattı zarar gördü. İçme suyu hattında bu tahribatın bir an önce yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.”dedi.

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, “1998 yılından bu yana hiçbir aksaklık olmadan yaklaşık 14 yıldır kullanılan su isale hattının bu 10 dakikalık yağıştan sonra kullanılamaz hale gelmesi, yolların kapanması yağmurun şiddetini ve gücünü gösteriyor. Burada tek sevincimiz afete dönüşen sağanak yağmurda mal ve can kaybının olmamasıdır. Bu kadar kısa süreli bir sağanak yağış yolları ve su hattını tamamen tahrip etmesi insanı hayrete düşürüyor. Benlik Köy halkımızın su ihtiyacı geçici olarak ikinci bir su kaynağından karşılanıyor. Olay anından hemen sonra ekskavatör ve iş makineleri gönderildi, yeni hattın döşenmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. En kısa zamanda köyün su isale hattının tamiri için çalışma ekiplerimiz dağda çadır kurup çalışmalarını sürdürüyor. Benlik Köyü halkına geçmiş olsun. Allah daha büyük felaketten korusun.”dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı